Rävholmsträffen 2007

Som vanligt så var Rävholmsträffen kanontrevligt och bjöd på värme, solsken, vindstilla, regn, blåst, massa trevligt folk osv…
Pia och jag körde upp på fredagseftermiddagen, ännu en grå och regning fredag gjorde det segt att komma iväg. Men vid 16-snåret satt vi i kajakerna vid GKF och paddlade utåt, tog oss norr om Brändö och Galterö, rundade Böttö fyr och gick iland på Galterö huvud för lite skattletning och plockade gömman Galterö huvud Tog oss söderut mot Rävholmen med vinden i ryggen.
Och i år var vi inte först i alla fall, Karin S var på plats och Åke likaså, så småningom dök det upp fler och det var nog 12st som tillbringade första natten där. Lite lite folk, men det var ju lite vind i prognoserna så det skrämde nog.

Blev en trevlig kväll, jag, Pia och Tompa höll oss vakna lite längre och framåt halvtolvsnåret hörde vi ljud och såg ljus nere vid stranden, Johan L hade kommit. Imponerade, han hade precis kommit hem efter en månads paddelsemester långtbortistan, varit hemma 2 timmar och sen paddlat ut… Jag och Pia satt kvar ett tag i månskenet, fantastiskt fint. Och sen i säng.

Sov länge och gott, jag fick dra sovsäcken över mig frampå morgonkvisten, börjar bli svalare på nätterna… Blev lång frukost, det började blåsa, någon kom, någon åt lunch, vad ska vi göra? Slappa? Sova? Paddla? Det blev lite av varje, jag, pia, patric och Tompa tog en kort runda, först bort till lilla rävholmen och letade upp geogömman going to lilla rävholmen-styrsö. Första gången på geogömmejakt för patric och thomas, vi får se om de fastnar. Sen nån kilometer österut för gömman gula udden-styrsö och sen tillbaka runt rävholmen, nu hade det börjat friska i ordentligt och bygga lite sjö.

Lite fler på plats, en del landsteg i lä på norrsidan, för att slippa paddla runt i vågorna och för att slippa eventuell bärning i större vågor dagen efter. Tjöt i gräset och på klipporna. Lite regn, mer blåst. Kvällen tillbringades i spridda grupper under tarpar, i jättetält och annat på grund av regnet.

Nån stack hyfsat tidigt på söndagen, själva var vi inte ur tältet tidigt alls, men det blev frukost ute då regnet höll sig borta. Det blev lååångfrukost, några bar kajaker till södra viken, några till norra, några paddlade iväg. Och så småningom var även vi i kajakerna, jag, pia, thomas, johan, patric och peter paddlade västerut, det var motigt första biten ut från rävholmen, sen var det lite guppigt, men inte så farligt, lite skum precis vid ”utfarten”, Mattias anslöt från rävholmens norrsida och sen tog vi utsidan av Strupö i behaglig sidosjö, kanske 1-1,5 meter med vissa på uppåt 2 meter.

På GKF's brygga
På GKF’s brygga
Pia norr om Galterö
Pia norr om Galterö
Vid Böttö
Vid Böttö
Erik letar gömma på Galterö huvud
Erik letar gömma på Galterö huvud
Ett gäng in på väg mot stranden på Rävholmen
Ett gäng in på väg mot stranden på Rävholmen
Tomas och Pia välkomnar Johan
Tomas och Pia välkomnar Johan

Får på besök
Får på besök
Utsikt från toppen
Gött häng i solen
Skattletning på Lilla Rävholmen
Skattletning på Lilla Rävholmen
Tomas i Rumour
Tomas i Rumour
 Skattletning på Lilla Rävholmen
Skattletning på Lilla Rävholmen

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera