Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Misterhult, 6-9 april 2007

Patric plaskar runt i Misterhults skärgård i sin Silhouette
Patric plaskar runt i Misterhults skärgård i sin (vår gamla) Silhouette

Äntligen ut på tur igen!

Paus på finplatsen på Eköns sydsida
Paus på finplatsen på Eköns sydsida

Jag& Pia anlände Klintemåla vid 12-snåret på långfredan, i strålande solsken men med lite kall vind. Christian från Hbg var redan på plats och strax dök även Peter S och Patric P från Göteborg upp och hela truppen var samlad.
Vi paddlade i medvind längs med Vinös insida, landade på Eköns sydspets för fika/lunch. Varmt och skönt i lä, vi satt ganska länge och hade det skönt. Dagens första lärdom; vik upp Chotasstövlarna innan man går in vattnet, extraviktigt om man inte har vattentäta strumpor…

Vi fortsatte i medvinden österut och landade på Boskärs utsida; lä och fin vy! Ny plats för oss alla; jag & Pia har bott på Boskärs insida tidigare, men utsidan var ny och gav lite mer horisontvy.

På Boskärs ostsida

Det blev en trevlig kväll på klipporna. Med lite bubbelvatten, god mat och massa tjöt.

Kvällsmys


Hyfsad morgonutsikt

Natten var ganska kall. Någon frös. Det var is på en del vattensamlingar på morgonen och frost på kajakerna. Längre in i småland hade det varit 7 minusgrader. Vi gissade på -3-4 på Boskär. Vi hade med oss våra tjockare sovsäckar så det var varmt och skönt ändå. Morgonen var kanonfin med sol och skönt i lä i den fortsatta nordvästliga vinden.
Eftersom jag & pia var lite oroliga för att våra tält fått torrsprickor av för lite användning så hade vi köpt ett nytt; Marmot Aelos 2P blev det, verkar lovande så här långt. Vi ville ha ett rimligt självstagande (ej tvunget fristående), någorlunda lätt tält med hyfsade absider. Och det tycker vi att vi fått med detta, och dessutom är det delvis orange!!

Superfin tältplats på Boskärs utsida
Superfin tältplats på Boskärs utsida

Efter frukost i solskenet, lite promenader på ön drog vi vidare, det blåste lite från nordväst vilket kändes klart onödigt eftersom det var ungefär ditåt vi skulle… Såg fyra havsörnar på en gång strax norr om Boskär; mäktigt. Mellan Ängsö och Istergås över mot Huvfallsö. In för att visa Strupö fiskeläge och sen in i gyttret norr om Strupö. Tog fika på Berkskär. Blev nästan förbannade när ett moln parkerade sig framför solen i flera sekunder…
Tog oss vidare norrut. På Örö kom Elisabeth och mötte. Vi lånade en brygga och lite stolar och bord för lunchlagning. Örö fixade fram fika, Patric och Peter trollade fram påskägg. Vi njöt! På Örö hade stormen Per gått fram hårt sen sist vi var där, med ett stort båthus helt raserat.

Strupö fiskeläge

Lunch bland sjöbodarna på Örö

Vi tog oss vidare öster och norr om Örö och in till Lilla Brändö. Fin lägerplats som dock brukar vara sliten på sommaren, men så här års är den okej. Blev även här en trevlig kväll i lä inne i skogen. Frukosten intogs på ostsidan i riktig sommarvärme. Vid kajakerna i vinden var det riktigt kyligt, men som sagt; gott i solen.

Perfekt frukostklippa


Var är vi? Och vart ska vi?

Fotonördar? Solnördar?
Fotonördar? Solnördar?

Vi tog oss rakt söderut i medvind. Planen var att lägga oss hyfsat nära Klintemåla då vädergissarna spådde sämre väder på måndan. Vi tog oss förbi Svinskär för att kika på Havsörn, men där fanns inte en enda. Vidare bort mot St Vippholmen. St Vippholmen har vi paddlat förbi massor av gånger men aldrig bott på. Vi började med en fika, konstaterade snabbt att detta nog blev en lång fika, bytte om, konstaterade att det nog bli en jättelång fika som kanske övergår till lunch, kanske ännu en fika, kanske middag, kanske läger osv… Vi låg och slappade i solen, gick runt ön, fotograferade, fikade, åt godis, lunch och dagen gick.
Erik och Christian vid St Vippholmen

Christian skulle hemåt på söndagen, jag paddlade med en bit genom Älö sund och sen en liten runda tillbaka. Vi hade sett en Halo runt solen och hade för oss att det betydde sämre väder på gång, men än så länge var det varmt och gött. Framåt sena eftermiddagen blev det dock svalare och vid middagen blev det riktigt svalt så vi kröp in i tälten ganska tidigt. Under natten blåste det upp ordentligt så vi var nog flera som undrade om vi skulle komma från ön över huvud taget. Regnade gjorde det oxå. På morgonen var det grått, lite regn och nästan helt vindstilla.

en Halo
en Halo


Vi packade ihop hyfsat tidigt och tog en kort tur genom Älö sund och sen nästan rakt in till Klintemåla. Därifrån tog vi genvägen via Get Out i Bodafors för lite span och shopping.

Det blev en kanontur med bra väderflyt och trevligt sällskap! Extra kul att vi lyckades ”lura” med Patric och Peter som aldrig varit i Misterhults skärgård innan (och inte i Bodafors heller). Jag tror de kan tänka sig återvända till ostkusten, trots det söta vattnet, trots att solen går ner över land osv…

(9+17+15+7 km) 

Kommentarer är stängda.