Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Februarimys i Listerby, 3-4 februari

Äntligen kom vi ut igen; en dryg månad sen senaste paddelturen med övernattning. Kanongött att komma ut och vilken tur vi hade med vädret!

Vi velade lite i veckan; vädret såg sådär ut, men det bättrade sig allt närmare det kom, blåst skulle det bli, men sol på lördan i alla fall. Ulf och Robban från de södra regionerna var oxå sugna och Magnus från hbg likaså. Björn från Nättraby ville ut och testa min gamla sparkdräkt. Försökte även få med några till genom ett mailutskick till kajaktur.
Till slut lyckades vi ta ett beslut, men när klockan ringde på lördagsmorgonen kände vi ändå efter lite extra; är vi inte rätt trötta? Ska det inte blåsa för mycket? Blir det inte för kallt? Eller kanske för varmt?

Nåja, vi kom iväg i alla fall. jag & Pia anlände strax efter Magnus och Björn. Solen sken från klarblå himmel, det blåste förvisso, men från nordväst. Det låg lite is här och där i hamnen. Ulf och Robban var lite sena (som vanligt 😉 ). Båtfolket i Slättanäs var nyfikna (som vanligt) och trevliga.

Vi paddlade norr om Kvalmsö, det var högt vatten, men bron är ju hög… Fast inte tillräckligt denna gången… och bära är för jobbigt och att rolla/paddla uppochner under kändes inte som en bra lösning, så vi tog Kvalmsö på andra sidan. Björn drog sig inåt fastlandet igen, tyckte det kändes bättre att paddla i lä. Vi tog oss vidare bort mot nästa bro (den ut till Almö) strax innan låg isen, lite för tjock för att ta sig igenom lätt, lite för tunn för att ta sig över och dessutom var det bara Pia som kommit ihåg isdubbarna. Men det gick att ta sig fram med våld inne vid land, jag gick först och brötade runt lite (säg inget till Johan L) och sen gick det bra.Vi fortsatte runt Almö och Arpö, landade i den fina viken på Slädös sydvästspets, kanonfint kvällsljus. Snabbt upp med tälten; en snabb kall (perfekt med tanke på årstiden) pilsner och sen en liten promenad innan det blev kolmörkt.

På kvällspromenad

En liten brasa och lite varm och kall, pepparkakor och sen matlagning på det. Så småningom kom fullmånen upp och det blev ljusare och ljusare. Jag kutade runt och fotograferade lite i det fina mån- och brasljuset.Lite dålig spänst i tältet… Beror det på Ulf eller Hilleberg? 😉

På söndagsmorgonen var det som väntat lite grått. Efter frukost och lite tjöt tog vi en promenad, himla fin promenadö med massa stora ekar och annat fint. Väl tillbaka blev det fika och så sakteliga kom solen fram och det blev riktigt varmt. Så småningom kom vi oxå i kajakerna och tog oss hela den långa vägen (2,5km) längs med Arpö ända til Arpös ostsida för lunch.


Sen blev det innanför Vagnö och åter mot Slättanäs, sista biten i motvind.

Vilken helg! Superskönt att komma ut, Listerby är en mysig liten skärgård. Att det blev sol på söndagen var en riktigt bra bonus.

Ulf har oxå lagt ut bilder från turen.

Kommentarer är stängda.