Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valöträffen 2006

– När juni möter juli

Precis utanför GKF vid starten

Jag och Pia anlände GKF strax innan 19, eftersom det bara var helgpackning så gick det snabbt att skjutsa ner prylarna i kajaken och vi var nog nästan klara för avfärd till den utsatta tiden. Det var varmt; typ 24 grader trots att det började bli kväll. Det blåste kanske 2-3 sekundmeter i ryggen. Vi var 12st som gav oss iväg och hade en lugn och fin tur ner till Valö. På plats fanns redan ett 10-tal paddlare.

Vi hittade en kanon tältplats på en klippa, utsökt utsikt mot Tistlarna! Blev en trevlig kväll på klipporna och klockan hann nog bli nästan 02 innan det var dags att krypa till kojs.

Tältplats av världsklass! Suverän vy! Jannu-tältet är inte så dumt ändå.

Tältplats av världsklass! Suverän vy! Jannu-tältet är inte så dumt ändå.

Kröp ur tältet vid 7-snåret och tog ett morgondopp i ett helt platt hav; gött! Låång frukost på klipporna, efterhand så började det droppa ut folk ur både tält och stugor och framåt 10-snåret var nog nästan alla sjusovarna ute.

Framåt 11-tiden blev det ett gäng på 20-talet som styrde mot Tistlarna, i lite svag motvind. Såg en del säl vid inre Tistlarna. Skrämde iväg ett solbadande par när vi anlände Tistlarna, de hade säkert tagit sig till Tistlarna för att få lugn och ro och så drällde det in en hel hög kajaker 😉

Fint på Tistlarna
På väg från Tistlarna
Jag förbereder vattenstart ute vid Tistlarna

bad, bad och lite mer bad, sen lunch och en promenad bort till fyren. Varmt som attan och vinden som fläktade lite la sig helt. Efter lite roll och plaskövningar drog vi oss iväg tillsammans med 6-8 andra bort mot Tornö/Kungsö och sen vidare mot Valö, där några nya hade tillkommit och några från Tistlarna kommit tillbaka.

Aniara låg på Valös västsida på lördagen. Vacker? Nja. Udda? Definitivt
Patric P & Jag tjötar om nåt
Anders lyssnar på bollek, slappande av tjejerna (Sofia, Aase och Maria), vid Fyrhusets vägg
Matdags! Alla är mer eller mindre utsvultna efter en hård (nåja) dag på havet!
51 kajaker på plats! (cirka 8 procent Clapotis 😉 )

Blev mer bad och sen lockade skuggan vid Fyrhuset. Framåt kvällningen sjönk dock temperaturen så alla vågade sig fram i det alltmer sneda kvällsljuset. Det grillades, tjötades och säkert löstes det massa världsproblem. Någon räknade till 51 kajaker på ön och så låg det en knapp handfull segelkanoter på andra sidan ön. Trevligt var det och när jag drog mig bortåt tältet vid 1-snåret var det fortfarande 15-talet vakna.

Kristina & Per-Erik vid middagsbordet
Nattsuddare i sista ljuset. Vem är vem?

Jag la mig på en klippa strax utanför tältet, det var ju en perfekt kväll för att sova ute. Gött. Vaknade när solen började stiga upp vid fyren och tänkte ”den ska bara gå upp en liten bit till sen ska jag ta en bild” hade kameran precis bredvid mig. Ska bara…ZZZZZZZzzzzz
Åsså vaknade jag vid 7-tiden när solen redan stod högt, så det blev ingen soluppgångsbild.

Massa fina tältplatser på Valö; här ett HB Unna nära flaggstången.

Morgondopp, frukost, ett dopp till. Sen började solen bli för varm så det blev skugga vid fyrhuset. Nytt dopp, och nästan alla vakna. Mera kaffe! Tjötande! En del hade gett sig av. Många gick runt och småpackade, någon plinkade på en gitarr. GKF skulle ha arbetsvecka på Valö så det började röjas och fixas. Vi packade ihop oss och drog oss inåt tillsammans med Per-Erik och Kristina. Tog oss inåt i lugnt tempo, det var hur mycket båtar som helst, ett himla liv på havet, det var lugnare utåt Tistlarna dan innan… Lunchar på Donsös norrspets och sen vidare inåt Saltholmen.
Per-Erik och Kristina provade min vinge på vägen in; de verkade bli klart sugna… Undrar om det blir en eller två stycken vingar?

Kristina & Per-Erik på väg norrut. Per-Erik i sitt fina hemmabygge, han verkar helnöjd!

Vilken helg!! Helt osannolikt bra väder! Blir kanske årets varmaste helg? Inte så möe paddlat, men mycket tjötat med trevliga paddlare i en fantastiskt fin skärgård.

En av de vanligaste kajakerna på träffen var Clapotis med 4 närvarande!! Och det är ju lite kul med tanke på att det bara finns 5 stycken totalt!!

På vägen hem gjorde vi ett snabbstopp på Preem utanför Falkenberg, till vår stoora (mest min) lycka hade de en hel hög med små kylväskor i rätt färg!!! Kanonbra! (tack för tipset Aase och Maggan).

(13+16+14 km)