Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2006


Torsdag till söndag tillbringades på Stockenträffen som arrangeras av Orust Kajak. Jämfört med förra året blev träffen lite tam på grund av i stort sett obefintliga vindar och därmed oxå vågor.

Vi lyckades dock hitta lite skum och plask vid Hermanö huvud i torsdags så våra rockhopprar fick känna på lite av den miljö som de är gjorda för.


I fredags blev det en sväng till Måseskär i perfekt väder. I lördags en runda runt Hermanö och i söndags en sväng till Hermanö och tillbaka. I övrigt bjöd träffen på det vanliga; trevligt umgänge, massa kajaker, m.m.

Nytt för i år var repgymnastik; Escape hade med sig en ställning där det repövades a la Grönland. Klart kul initiativ!

En annan nyhet var mästerskap i grönlandsrollar som lockade skapligt många deltagare, kul! Det verkar som om latexinuiterna breder ut sig ordentligt och det har skapats en svensk förening för dem.


Freya Hoffmeister var en annan ny attraktion; rollande tysk kajakgymnast med förkärlek för svarta prylar (hon har inte fattat att det är orange som gäller ;-) ). Hon höll uppvisning på fredagskvällen och höll sen rollkurser hela helgen. Alla som deltog i kurserna verkade nöjda och glada.

Nigel Foster höll som vanligt kurser; blev snålt med rockhoppandet och surfandet i år, men det flesta verkade nöjda, i alla fall de som gick på eftermiddagarna och startade ute vid Vallerö. Att ägna en timmes dyr kurstid att paddla bakom Foster ut till Vallerö kändes visst inte bra i år heller.

NIL höll som vanligt examinationer på träffen. Det blev några nya bärare av tygmärket, men det verkade vara förvånansvärt många som blev kuggade. Är ju iofs bra att inte alla slinker igenom. Man ska ju vara kompetent nog annars faller ju tanken.

NIL utmärkte sig extra positivt på denna träffen genom att inte förpuppa sig helt inom sitt egna lilla område vilket ju var trevligt. Hemliga klubbar gör ju ingen glad :-)

Vi var några stycken som träffade lite folk från Kanotförbundet. De har ju inte gjort mycket väsen av sig inom långfärd/havskajak/turpaddling de senaste åren men vill ändra på detta. Lät lovande tyckte vi och det känns som om det kan bli bra. För den som vill påverka detta anordnas det ”Drömstuga” i Nyköping den 18-19 november, mer om den finns att läsa i tidningen Paddling och snart oxå på Kanotförbundet hemsida.

På fredagskvällen visades det bilder från grönland och mästerskapen där.

På lördagskvällen var det gemensam middag och lite bildvisning från Florida. Klart intressant även om det ser lite kvalmigt ut i vattnet. Fina bilder av Thomas och roligt tjöt av Nigel Foster.

För egen del svartpaddlade jag hela helgen; var inte med på något arrangerat och det var riktigt skönt att inte ha nåt direkt att passa.

Escape, Point65, Skim och Kajaktiv fanns på plats med lite kajaker för provpaddling och Escape hade med repställningen och utmärkte sig även med bra placeringar i rollmästerskapen; Johan genom att komma trea i herrklassen och Sara etta i damklassen. Johans tredjeplacering var mycket imponerande; rollarna genomfördes i en ganska stor kajak från Rockpool medan ettan och tvåan använde små låga och smala (nästan självrollande) grönlandskajaker.

Pia ställde oxå upp i grönlandsmästerskapen! Hon kom tvåa med sin Ellesmere! *

Men det borde väl finnas utrymme och intresse för fler aktiviteter, aktörer?

Varför körs det t.ex. inte kurser i Grund – Säkerhet på Stockenträffen? Det finns ju numera drösvis med instruktörer som ska klara av det? Och intresset är säkert stort.

Och lite andra kurser, workshops borde de väl finnas intresse för? Det finns ju även här massa duktigt folk som kan lära ut hur mycket som helst?! Alla instruktörer behöver ju inte flygas in? De flesta behöver kanske inte instruktörer/lärare av världsklass. Kanske lite roll, surf, rockhoppingkurser på svenska? Kajaklagning, matlagning, raktframpaddling, snedpaddling, uppochnerpaddling och allt vad nu paddlare skulle kunna behöva/vilja lära sig inom kajak- och friluftsliv.

Ja, allt som allt är Stockenträffen ett perfekt tillfälle att prova nya kajaker, träffa nya bekantskaper, eller bara umgås med de gamla om man hellre vill det. Nästa år får det minsann blåsa lite mer. Svenskt grönlandsrollmästerskap bland stenarna söder om Hermanöhuvud i 2-metersvågor måste ju vara en extra utmaning… :D

Björn och Ulf och Freya och Ingo har oxå skrivit om helgen.

* – det var två deltagare i damklassen i rollmästerskapen