Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Midsommarpaddling i Misterhult

Erik på väg ut på torsdagskvällen. Fantastiskt! Lanternan syns riktigt bra!
Erik på väg ut på torsdagskvällen. Fantastiskt! Lanternan syns riktigt bra!

Velade lite innan vi bestämde oss; väst- eller ostkust till midsommar?! Det blev Misterhult på ostkusten; vädret verkade bli bäst.
Och så brukar det ju vara mindre folk, mer fåglar och mindre skräp i Misterhult.
Erik på väg ut på torsdagskvällen. Fantastiskt! Lanternan syns riktigt bra!

Pia läser kartan i pannlampsljus
Pia läser kartan i pannlampsljus

Jag och Pia anlände Klintemåla vid 22-tiden på torsdagskvällen. På plats stod ett lass kajakister från MKK och packade sina kajaker under ledning av Carin och Ulf. Efter lite snabbt tjöt, packade vi våra kajaker och paddlade ut strax efter MKK:arna.
Vindstilla, ett försvinnande kvällsljus gjorde paddlingen magisk. Det var alldeles för fint för att paddla raka vägen till L Bergö så vi tog en extra sväng runt Älö, L Vippholmen m.m.
Väl framme vid L Bergö var ön nästan full; förutom de tidigare nämnda 14st från MKK var Stefan och Camilla från Linkeboda på plats, Eva från Tjörn, Kenneth och Kerstin från Karlshamn samt Robert, Jenny och Felix från Helsingborg. Men det är ju gott om plats på L Bergö.
Klockan blev närmare 02 innan det var dags att nanna kudden.


Hålskosamling

Carin från MKK i NDK Explorer (känns kajaken igen?)
Carin från MKK i NDK Explorer (känns kajaken igen?)

På fredagsmorgonen var det kanonväder och fint med frukost i solskenet. Behagligt att sitta och slappa med kaffemuggen och kolla hur MKK:arna packade och rev läger för att vara klara i vattnet vid 10.00.
Det verkar som om MKK har fått bra pris på gråa kupoltält från Everest… var minst 5 såna på klipphällarna! Sen är det ju alltid kul att se hur olika upplägget är; vissa börjar packa ihop så smått 2 timmar innan utsatt tid, medan andra tar det lugnt och gör ett ryck en kvart innan.
Vi var dock snälla och kom varken med glada tillrop eller taskiga påhopp…

Camilla vid Tunnholmen
Camilla vid Tunnholmen


Jag, Pia och Camilla kom iväg strax efter MKK-gänget, vid 10.30-snåret, tog en sväng genom Älösund, mellan L och ST Vippholmen, mellan Snuggö och Karlsskär, spanade efter lägerplatser och annat, L Bergö börjar bli sliten… synd.
Vidare utanför Mathem och Strupö, tog lunch på St. Torsholmen, fick se Havsörn komma farande på riktigt nära håll.
Gick genom kanalen mellan Svinskär och St Ekholmen och över till Örö, pratade lite med Owe vid bryggan, gick utanför Örö och bort till Lilla Brändö för en fikapaus. Där fanns tyska Peter & Marion, som lyckligt ovetande satt och hade det gött på klipporna.
Ett par minuter efter att vi anlänt kom hela MKK-gänget indrällande… Men de är vana, förra året blev de invaderade av ungefär samma folk på samma ö…

Så vi kunde bevittna när MKK:arna packade upp oxå… Vi paddlade sen vidare tillbaka till L Bergö, efter ett dopp var det dags för midsommarmat, och det blev en trevlig em/kväll på hällarna.

Marianne, pappa, mamma, Bosse. I vattnet Stina (golden)
Marianne, pappa, mamma, Bosse. I vattnet Stina (golden)På lördagen paddlade jag och Pia lite år nordväst. Mina föräldrar firade midsommar hos gamla bekanta i närheten så vi tänkte oss ett besök där. Genom Djupesund, väster om Järsö och öster om Stora Järö där vi såg två Fiskgjusar och sen innanför Borsö, vi kom fram precis när de var på väg ut med båten.
Blev ett par timmars trevlig fika, umgänge och spanande på 3 Havsörnar ovanför oss och en Fiskgjuse vid en liten ö innan vi gav oss iväg igen.


Tog oss mellan Hultö och Vassholmen (möe vass där!!) Genom det fina sundet vid Hamnholmen och sen bort mot norra delen av Eknö. Tog lunch på Gavleholmen Vilket ställe!! Här måste vi bo nångång!! Blev låååång och sen lunch i solskenet med bad och slappande.
Funderade ett tag på att stanna, men vi var lite mer paddelsugna så vi fortsatte söderut. Såg tälten på L Brändö och tänkte ett tag ansluta där, men det kändes som om det var tillräckligt med folk på den lilla ön redan, och dessutom var det säkert lyssna på bolllek som gällde…

Tog istället de smala sunden mellan Nötgårdsö och Kroksksär och gick mellan Inre och Yttre Ledskär för att stanna för natten på Idtullen. Där vi knappt hann börja dra upp kajakerna förrän två Havsörnar drog förbi på nära håll!

Idtullen
Idtullen

Söndagsmorgonen låg vattnet helt stilla, efter morgondopp och lång skön frukost på klipporna kändes vädret för bra för att dra rätt in till Klintemåla så vi tog en sväng bort mot Svinskär, på utsidan av Idklubben, Brånö och Rågottskär och sen in mellan Risö och Huvfallsö över mot Istergås för en fika i solskenet innan vi drog oss längs med Vinös sydsida. Landade i Klintemåla strax efter lunchtid. Packade ihop oss hyfsat kvickt och tog ”genvägen” via GetOut hem!!

En fantastiskt fin tur med sanslöst flyt med vädret! Vi gjorde nog över 15 Havsörnsobservationer och såg säkert 4-5 Fiskgjusar!

(7+24+30+16 km)