Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekinge 2-5 maj

Blekinge östra med jordgubben


2 maj, 32km.
Jag och Pia körde till Slättanäs mellan Ronneby och Karlskrona. Redan innan start kände vi oss lite trötta i kropparna…Hade varit hemma i 2 dar sen vi kom hem från Stockeboda skärgård och två dagar med trädgårdsarbete, vedhuggning och annat hemmapyssel kändes.
Premiär för övernattningstur med tvåan var det oxå, och premiär för vårt senaste tältinköp Hilleberg Jannu.

Vid Marinmuseum i Karlskrona


Pia på Gullö, strax innan dimman kommer farande

Lite grått och ruggigt när vi startade och paddlade österut, innanför Almö, Ivö, lunch på Haglö, vidare innanför Varö och Långö genom Karlskrona centrum, innanför Stumholmen och sen ut mot Godnatt, vidare mot Tjurkö och sen längs med Tjurkö och Sturkös norrsidor. Stannade för natten på Gullös sydvästspets.
Strax efter vi kommit i land kom dimman inrullande och det blev riktigt tjockt, och svalt, ganska snabbt.

Morgon på Gullö, nu kom värmen!

3 maj, 37km.
Vi vaknade på onsdagsmorgonen till strålande solsken och jättefint väder. Paddlade norr om Gullö och runt Ytterön/Hästholmen. Landade på Flakskär för promenad och lunch och gick sen vidare på sydsidan av Sturkö och Tjurkö.
Gick iland på Kullaskär för fika, tog en runda runt Kungsholmen, dit borde man sticka på studiebesök ser ju skitfräckt ut fortsatte söder om Aspö, Bollö och Hasslö och landade på Arpökalv på en suverän lägerplats där vi hade en kanonfin kväll i lä och med fin solnedgång och promenad runt den lilla ön.

På Flakskär


Självporträtt i en K2:a! Får nog skaffa kamera med mer vidvinkel.


Arpökalv. Tagen med mobiltelefon, blir ju rätt ok nuförtiden,SE W900i

4 maj, 8km.
Vaknade till ännu en dag med kanonväder. Varmt och gött, blev till och med förmiddagsdopp innan vi kom iväg!
Tog en sväng runt Arpö och landade på norrsidan för en fika och promenad. Himla fin ö med jättefin natur. Och det ligger ett grannt hus på ön oxå, synd att det inte verkar användas. Där hade ju varit perfekt för permanentboende!!
Tillbaka vid kajakerna blev det lunch innan vi började dra oss mot Slättanäs och bilen för tillbakafärd.
Stora ekar på Arpö

Fina dagar! Och det gick utan problem att få plats med prylarna i kajaken så det blir nog fler övernattningsturer med den. Tältet var lätt att sätta upp och stod bra, men vi tyckte det blev väl mycket kondens och att absiden är väl liten (eller sluttande) för att kunna användas för matlagning när man är två.
Vi kommer nog behålla tältet, men kanske främst som enmans, åsså har vi skaffat ett Nallo 3 GT som ska fungera som 2-mans lättviktstält/lågvolymstält

Och det var en höjdare med 2 veckor semester så här pass tidigt. Ingen trängsel i skärgårdarna, inte så nedskräpat, klart och rent vatten osv… Precis så som man vill ha det!