Örö 1:a advent 2004

2004-11-26–28 Örö, Misterhult
Jag och Pia sammanstrålade i Klintemåla med Christian och Magnus från Helsingborg och Stefan från Linköping vid lunchtid på fredagen.

Sjösättning i Klintemåla | På väg i skärgården.

I luften var det snöblandat och nollgradigt, vi paddlade en sväng kring Vippholmarna och runt Stora Bergö för att landa för natten på L Bergö. Det låg lite is och snö på öarna och på L Bergö var det väldigt fuktigt i marken och stora delar av de släta klipporna var täckta med is, så det var som att sova på vattensäng eller ett frysblock!

Christians tält på de istäckta klipporna


Lite ruggigt utomhus | Varmt och torrt inne i kåtan

Jag, Pia, Magnus och Stefan samlades i vår kåta (Christian fastnade i sitt tält med en god bok) för matlagning och umgänge, efter mat, kaffe, choklad, rom, whisky och lite annat somnade vi sen sött medan regnet smattrade mot tältduken ibland avlöst av lite hagel och snö.

På lördagens morgon gav vi oss av in mot Klintemåla för att möta resten av gänget. Kerstin och Kenneth från Karlshamn hade tältat lite norr om Klintemåla, Svante, Lars-Åke och Per hade sovit i stuga i Högsbytrakten.

Glögg i köket efter snabbt ombyte | Kerstin & Kenneth från Karlshamn

Det regnade en del och blåste en del och siktet togs på Örö, vi såg några havsörnar på vägen. Sista biten från Svinskär över till Örö var det ganska motigt med vinden rätt i nyllet, men alla tog sig över.

Väl framme blev vi hjärtligt välkomnade av värdparet och när vi kommit in och fått av oss paddelkläderna serverades det glögg och pepparkakor. En stund senare serverades underbar fisksoppa till lunch.

Owe skär upp flatrökt lax i köket, Kerstin & Stefan spanar | Pia i Älösund

Efter lunchen togs det promenader runt ön, lästes, slappades i största allmänheten. Jag själv var inte riktigt trött på paddlandet så jag tog en kort tur runt Örö, himla fint. Väl tillbaka var bastun varm och jag sällade mig till Kenneth, Pia och Svante som redan satt på plats. Efter ett tag i bastun och ett par dopp i luckan i golvet och från bryggan var det dags att ge plats till resten och vi satt och slappade i huset med böcker, tidningar, öl och whisky.


Ett svettigt gäng i dimmig bastu | Kenneth, Kerstin och Magnus vid St. Svinklubben


Stark koncentration kring Alfapet | Svante

Framåt 7-snåret var det middag och det serverades flatrökt ål på grovbröd som en liten förrätt och sen älgstek. Efter det ostbricka och till kaffet en rejäl chokladkaka.

Ostbricka | Chokladkaka

Framåt nattkröken hittade månen några hål bland molnen och då stack jag ut och tog lite nattbilder, kul att kunna experimentera mer igen iochmed den nya kameran. En Canon 20D blev det, än så länge med 2 gluggar, men fler och mer tillbehör lär det bli 😉 Känns bra att vara fast i systemkameraträsket igen efter några år med bara kompaktkameror.

Natt på Örö

Efter hand kröp vi ner i sängarna i de fantastiskt fina rummen och somnade sött. Jag vaknade vid sjusnåret och tog en promenad med kameran runt ön. Mycket mysigt, var tillbaka till frukosten vid 08.30. En kanonfrukost som vanligt!

Morgonhimmel österut


Hönsen lite yrvakna på väg ut ur ladan | Pia

Efter frukost hjälpte vi Owe och Elisbeths granne at ta upp 2 båtar och sen behövde de själva få upp 1 båt och vänt nån.


Owe och Elisabeth spanar på våra små farkoster innan avfärd | Båt på väg upp

Vi packade ihop oss och gav oss iväg, svag vind och uppehåll gjorde återfärden behaglig och vi fick se 4-5 havsörnar på vägen in mot Klintemåla.

Det blev en snabb stående fika i Klintemåla vid bilarna innan vi gav oss hemåt. Vi kollade på Stefans Tuiliq som han beställt för att använda på sin SOF, den såg riktigt kool ut, men var enligt uppgift aningen trixig att komma i och ur 😉 Han paddlade dock Buccaneeren denna helgen…

En mycket trevlig tur i trevligt sällskap. Ett besök hos Wiströms på Örö och Misterhults skärgård rekommenderas verkligen. Så här års är det ju inte nån direkt trängsel i bland öarna och det är ju en klar fördel.


Hela gänget på väg in i Älösund
Magnus i Älösund

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentarer är stängda.