Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Juni – Juli 2004

2004-06-04–06
Jag & Pia körde upp till Stocken på Orust, efter lite shopping och tjöt paddlade vi ut mot Vallerö i sydvästlig ganska svag vind och lite regnskurar, ett kort stopp vid Härmanöhuvud och sen slog vi läger med vårt nyinköpta Robenstält på nordöstra Vallerö.

Efter middag utan regn tog jag en sväng runt Vallerö; nu var det vindstilla men det låg lite vågor kvar på utsidan. Lars-Åke meddelade att vi inte skulle sitta uppe och vänta eftersom han nog skulle komma ganska sent.

Lars-Åke bjöd på handgjord, handmålad spanskchoklad!! | Pia lagar mat på Vallerö
Lars-Åke bjöd på handgjord, handmålad spanskchoklad!! | Pia lagar mat på Vallerö

Vi somnade sött ganska tidigt på kvällen. Vid halvfyrasnåret på morgonen var det tid för en liten runda och då stod Lars-Åke en bit bort på stranden och satte upp sitt tält!!!

Vid 10.30 var vi klara för avfärd och meddelade Mats, Katarina och Eva att vi nu var på väg norrut, de skulle ut på en dagstur med start vid Malö Strömmar och vi tänkte paddla tillsammans under dagen.
Eftersom vinden var i stort sett obefintlig och solen gassade gick vi på utsidan av Härmanö (gammal sjö gjorde snirklandet på utsidan riktigt roligt) norrut och sen vidare mot Vasholmarna. Vid Stenskär träffade vi de andra och lunchade i solen.Mats i smalt sund

Vi paddlade sen vidare runt Storön/Gasö och tog en fika påsödersidan av Blåbergsholmen. Vinden började öka från Väst och vi hade fin medvind österut, slank ner mellan Skaftö och Lindholmen och vidare söderut på insidan av Skaftölandet, förbi Bassholmen och insidan av Flatön.
På Råholmen slog jag, Pia och Lars-Åke läger, de andra käkade middag och drog sen vidare i motvinden för att avsluta dagen. Vi kvarvarande flyttade längre in i lä i skogen och hade en trevlig kväll.

Katarina, Eva och Mats med Lyskil i bakgrunden | Mats & Katarina
Katarina, Eva och Mats med Lyskil i bakgrunden | Mats & Katarina

Prognosen för söndagen löd; uppehåll, god sikt och vind 10-12 från väst så det lutade åt en del motvind 😕
På söndagens morgon blåste det dock mest från nordväst och inte alls så mycket som förutspått. Vi rundade högholmen och paddlade norr om St. Björnholmen, vidare norr om Malö i strålande solsken och inte alls mycket vind, vidare mot Jonsborg och sen ner mot St Risholmen för lunch och bad.
Efter lunchen gick vi genom Gullholmen och sen vidare ner mot Stocken för lite utökad shopping innan vi drog oss nedåtskärgårdslösa skåneland igen.

Norr om Stora Björnholmen | Vid fyren på Fredagsholmen
Norr om Stora Björnholmen | Vid fyren på Fredagsholmen

Enkanonhelg!

2004-07-16–18
Helsingborgskanotisternas Klubbträff i Blekinge skärgård brukar vara en trevlig tillställning och var så även i år.

Lina, Ida och Magnus på fredagen
Lina, Ida och Magnus på fredagen

Jag & Pia var först på plats i Nytäppet på fredagen och när vi packat färdigt kom nästa gäng från helsingborg. Vi stack lite i förväg och tog en sväng runt V Bokö innan vi anslöt till resten för lunch på Ö Bokö’s nordvästra sida. Under lunchen ”vällde” det in motorbåtsligister så vi insåg snabbt att den sydvästra delen, som vanligt under högsäsong, var att föredra. Vi paddlade en sväng på eftermiddagen och några av oss paddlade sen och mötte eftersläntrarna.


Erik & Magnus försöker ta sig fram bland stenarna | Pia paddlade Explorer, men tyckte nog den var lite stor till henne

Det blev en fin kväll med god mat och dryck, strax innan mörkret lade sig kom Sara och Tobbe från Göteborg.

Middagsdax i kanonväder på Ö Bokö
Middagsdax i kanonväder på Ö Bokö

Lördagen bjöd på kanonväder så det blev morgondopp och lång frukost innan vi gav oss iväg ut mot Tärnö, lunchade på Tärnös sydsida och sen drog vi oss norrut igen. Vinden hade ökat lite under lunchen så lite roliga vågor blev det kring stenarna på utsidan och säkerligen blev ett par kilo topcoat kvarlämnade där 😉
På Tärnös norrsida träffade vi på Kerstin och Kenneth som anslöt till gänget. Efter lite snirklande bland öarna kom vi till Ö bokö igen, några kastade sig över de alkoholhaltiga dryckerna, andra sov, medan några få gav sig ut och rollade i det 12-gradiga vattnet.

Bland stenarna på Tärnös sydsida
Bland stenarna på Tärnös sydsida

Även denna kväll blev fin, troligtvis löstes några världsproblem och garanterat är i alla fall att alla njöt av god mat och dryck ännu en gång.

Ö Bokö | Lunch på Tärnö
Ö Bokö | Lunch på Tärnö

Söndagens morgon bjöd på moln och lite mer vind. Jag & Pia packade ihop oss ganska snabbt och paddlade mot Nytäppet för vidare färd mot Misterhults skärgård, medans de flesta paddlade med vinden mot Karlshamn efter att Magnus & Linda hade ordnat så att en bil stod redo där.

Som sagt en mycket trevlig helg, med totalt 17 deltagare. Hyfsad uppslutning, men man kan ju undra var alla andra håller hus? Av de 17 var ju trots allt bara 10 från i Helsingborgsklubben, men det var kul att det var så pass många nya paddlare med.

2004-07-18–24 Misterhult
Direkt från Blekinge riktade jag och Pia bilen mot Misterhults skärgård. Väl framme i Klintemåla mötte Mats & Catarina från Orust upp; de hade anlänt några dar tidigare. Vädret var lite molnigt, lite disigt men ganska varmt. Vi tog en kort tur ut öster om Älö, genom Älö sund för att landa för natten på Kärsmansholmen.


Catarina, Mats och Erik på väg förbi Älö by

Vädret blev bättre framår kvällningen och det var inte alls svårt att ”stå ut” med vår tillvaro.

På måndagen var det lite disigt och vi drog oss österut först längs med Stora Bergös sydsida och sen bland småöarna ut mot Strupö, trots det höga vattenståndet fick vi vända i ett par passager som ”borde” varit farbara 😉
Vi tog oss runt Strupö och in bland små gyttret norr därom och hamnade på Svinskär för lunch, lagom till landstigning kom regnet, men Mats satte snabbt upp sitt exklusiva strandtält från Jysk bäddlager.

Vidare mot Örö och runt densamma och västerut in mot Nötgårdsö, lite snirklande mellan Nötgårdsö och Krokskär och sen landade vi på Lilla Brändö som hyser en synnerligen kanonfin lägerplats.

Christian meddelade via SMS att han var på väg upp från skåneland och skulle ansluta på tisdagens morgon.

Catarina | Pia

Tisdagens morgon bjöd på strålande sol och vindstilla, det blev låång frukost på klipporna med bad och tvagning. När vi nästan packat klart slog jag på mobilen; Christian borde varit på plats.
Det visade sig dock att han letade efter oss väster om Brändö och inte öster om, men det löste sig snabbt.

Vi drog vidare norröver och tog lunch/fika på St Rövareskär och där fanns även årets halaste klippor men de flesta 😉 kom både iland och i kajakerna igen utan att bada!

Vi paddlade upp mot Marsö, innanför Händelöp och hittade en mycket fin plats på Krokö där vi hade det gött på klipporna och bra utsikt över båtarna som kom snirklande innanför Spårö.

Christian, Mats och Katarina på Krokö


Kvällsutsikt från Krokö, Spårö båktil vänster i bilden.

När jag vaknade hyfsat tidigt på onsdagen regnade det, eftersom jag inte räknade med att de andra skulle komma igång på ett tag tog jag en tur runt Spårö och kringliggande öar. Väl tillbaka började vi så smått packa ihop och framåt tio-tiden hade vi fått ner alla blöta prylar i kajakerna och paddlade vidare, runt Spårö och Krokö och sen utom Idö. Tog en bensträckare på Björkskär och paddlade över mot St Stångskär och sen vidare till Bussan för en ganska kall och ruggig lunch, dock utan regn.


Lunch på Bussan | På väg ner mot Norrskäret

Det hade blåst upp en del så vi fick ganska roligt sidsjö ner mot Norrskäret/Sörskäret och sen lite surf in mellan öarna, på St Berkskär såg det väldigt fint ut men där var fullt med båtligister så vi drog vidare ner mot vår kända lägerplats på Lilla Brändö.


Ganska trång passage vid St Berkskär | Mats i ofrivillignärkontakt med naturen

På torsdagen tog vi oss västerut och spanade in fiskeläget på V Eknö och paddlade sen upp till Skärgårdscaféet på Ö Skälö för en kanongod lunch (rekommenderas!). Sen österut igen genom Djupesund och vidare genom det underbara Älösund. En kort fika på södra Älö och sen lämnade Christian oss för hemfärd och vi andra paddlade söder om Vinö och landade på Ekö för natten. Perfekta badklippor och en trevlig kväll blev det.

Fredagen bjöd på regn; inte i stora mänger men väldigt länge, det regnade smått hela dagen. Visst hade vi tankar på att paddla en sväng men det slutade med att vi läste, slappade, spelade kort, sov och hade det bra i tälten och/eller under våra uppspända tarpar.

På lördagen var vädret kanon, vi paddlade i stort sett direkt in till Klintemåla, lastade bilarna och tog en fika/lunch och dopp på badplatsen.

En mycket trevlig vecka. Mats och Katarina som har sina hemmavatten kring Orust tyckte ostkusten var fin och tyckte det var fantastiskt att det var så oerhört lite båtar och övriga flytetyg i skärgården.
Landstigning vid skärgårdscaféet på Ö Skälö| Fripassagerare på Pias kompass

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera