Januari – April, 2004

10-12 april, Listerby skärgård, Blekinge.
Jag, Pia och Magnus H sammanstrålade i Slättanäs småbåtshamn vid lunchtid på påskafton. Vädret var soligt och fint. Efter packning och fika gav vi oss österut och rundade Kvalmsö och såg massor av svanar och sothöns, vidare runt Almö och sen in mot Arpö där vi var iland och spanade efter lägerplats, men färden gick vidare mot Vagnö där vi hittade en perfekt plats. Tälten åkte upp och vi konstaterade att om vi följde tillverkarnas råd så hade vi sovplats i tälten för 16 personer 😉 men vi var bara 3!!


Erik på väg ut ur Slättanäs småbåtshamn | Magnus på väg under bron över till Kvalmsö

På söndagens morgon paddlade jag in och mötte Lena M som kommit farande från Helsingborg. Ingen sovmorgon för Lenas del, hon var ute hos oss redan strax efter nio!!


Erik & Lena


Blommorna hade börjat vakna till liv

Jag, Magnus och Pia tog årets premiärdopp, inte så kallt som befarat, men så var det oxå (kvalmiga ;-)) 8 grader i vattnet.

På måndagen stack jag och Pia i stort sett direkt in mot Slättanäs för färd hemåt, skulle hinna med lite påskmiddag å sånt innan helgen var till ända.


Fina ekar och fin lägerplats på Vagnö


Lars-Åke | Pia “vispar” grädde!

14 mars Hovs Hallar med Helsingborgskanotisterna.
I Kattvik var det riktigt fint vårväder när vi anlände och vi fick en fin tur utmed hallarna. Längs med klipporna hängde stora isfall och solen sken. Vi paddlade bort till den lilla hamnen Norrebro och det fina vädret byttes mot regn. Väl tillbaka vid hallarna blev det fika/lunch och solen kom fram precis lagom i tid.

21 februari. Jonstorp-Skäret.
Idag var det några fler som vaknat ur vinterdvalan; Jag, Pia, Christian, Olle och Lena startade i Jonstorp och paddlade ut till Skäret och tog en lååång fika vid hamnen och paddlade sen tillbaka. Strålande solsken och svag vind. Olle hade premiär för sitt nya hembygge; en låg och smal kajak med stor inspiration från grönland. Dessutom i oerhört fräck färg! Ska bli spännande att provpaddla och framförallt provrolla!

<
Olles “lilla blå”. 49cm bred och mycket låg!!


Pia på årets första tur, i Buccaneer | Lena kämpar med stenarna vid fikapausen.


Lena & Olle | Olle med nya kajaken


Jag (Erik) på väg ut mot Skäret

24 Januari, Bassängträning med Malmö Kanotklubb.
Jag och Pia hängde med MKK på deras bassängträning i Burlövsbadet. Liksom förra gången var ett 20-tal havskajaker plus nån forskajak i bassängen. Det övades rollar, ensamräddning, kamraträddningar, stöd med mera till höger och vänster. Björns “lilla svarta” var även med denna gång och den provpaddlades, och provrollades av många. Några nya rollare, några nya handrollare och flera med utökade kunskaper i stöd och annat nyttigt var dagens resultat. En mycket trevlig övning! Tack för att vi fick vara med!

<
Gott om plats i Burlövsbadet


Björn handrollar | Ännu en handrollare i Björns “lilla svarta”


Jag försöker lära mig framåtroll med dåligt resultat | Björn lär ut handrollsteknik