Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2003

Jag & Pia körde upp till Orust ett par dagar innan Stockenträffen. Startade vid Stockens camping, det blåste lite för mycket för att det skulle bli några längre sträckor, men vi hade ett par fina dagar med en övernattning på St. Risholmen och en på Vallerö innan vi återigen landade på Stocken vid lunchtid på fredagen. Det hade redan kommit en del kajakister och fler dök upp under dagen. Det blåste rejält och ökade framåt kvällen-natten, det var nog många som sov halvtaskigt på grund av fladdrande tältdukar 😉

På lördagsmorgonen skulle vi med Nigel Foster ut på ”Rockhopping”, ute på Måseskär blåste det 18 m/s så det var väl inte helt optimala förhållanden. Kursen med Nigel var mycket givande, den hårda blåsten gjorde att det inte blev så mycket rockhoppat, vågorna var väl stora längre ut. Men Nigel och hans fru Kristin lärde ut styrtag och annat. Mycket lärorikt. Imponerande att se Nigel paddla, allt ser så enkelt ut! Nu är det bara att vänta tills hans filmer kommer ut på DVD, då är det köpläge…

På eftermiddagen tog vi en kort tur, där vi bland annat provade en av de nya Skim-kajakerna och rollade lite. På lördagskvällen var det grillfest med god uppslutning.

På söndagen blev det inte mycket paddlat för vår del. Jag (Erik) hade sen tidigare lite problem med en axel och lördagens övningar hade förvärrat detta. Vi paddlade ut mot Vallerö, men vände efter bara några kilometer då axeln sade ifrån på skarpen. Så vi drog oss in mot Stocken och började packa ihop och dra oss hemåt.

Stockenträffen är en mycket trevlig tillställning, det är alltid kul att träffa nya och gamla bekanta och tjata lite. I år lockade träffen nånstans mellan 150 & 200 deltagare trots att vädret inte var helt optimalt. Certifieringsturerna lockade många deltagare och Nigels kurser var fullbokade.

Fler bilder från Stockenträffen finns hos Orust Kajak.