Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Örö 2003

Misterhult, 14-16 november
Efter förra årets succé med Örö i Misterhults skärgård i november/december gjorde vi om det igen.

Jag & Pia anlände Klintemåla vid 13-tiden på fredagen, packade kajakerna (Romany & Mistral) och gav oss ut på ett spegelblankt hav under en molnig himmel. Vi gick öster om Älö, ut mot Strupö och slingrade i labyrinten norr om Strupö upp mot Örö.

Erik öster om Älö


Pia

Vi landade på Örö när det började mörkna och gjorde oss hemmastadda i det fina huset. När det mörknat gick jag ner till bryggan och tog ett dopp, det var väl inte så värst varmt i vattnet, men friskt var det i alla fall.

Nattbild, tagen nerifrån bastun

Framåt kvällningen blev det 3-rätters middag tillsammans med paret Wiström, en kompis till dem och en annan Örö-bo. En mycket trevlig kväll där vi fick höra mycket om ön och om bygden.

Efter frukost på lördagen paddlade jag & Pia in mot Klintemåla för att möta resten av gänget, de hade kört upp kvällen innan och tältade på parkeringen i Klintemåla. Vi hade tänkte sticka från Örö vid halvniotiden, men vis av tidigare turer misstänkte vi att vi skulle få sitta i Klintemåla och vänta tills de andra packat klart så vi stack inte iväg förrän strax efter 9.

Smalt och grunt vid Svinskär

Trots lite motvind på vägen in och ungefär lika molnigt som dagen innan hade vi en fin tur in mot Klintemåla, och som vi trodde så mötte vi inte de andra förrän strax utanför Klintemåla. Hela gänget (11st) paddlade ut till Örö där det snart blev fisksoppa till lunch med tilhörande ostkaka efteråt. Efter lunchen var det fria aktiviteter ett tag; vissa matade fåren, slappade framför brasan, sov, fotograferade osv. Själv tog jag en tur med kajaken runt Örö och Nötgårdsö, kul att få se skärgården i höstskrud, många av öarna har man ju paddlat förbi på sommaren, men alldeles för sällan på hösten/vintern.

Nu var det dags för kaffe och kaka och bastun började komma upp i värme, några gick till bastun och några satt inne och fikade och sedan bytte vi.
Utsikt från sovrumsfönstret

Vi (Jag, Peter, Lars-Åke och Peter) var sist ut i bastun och den var väl uppvärmd och när värmen i kroppen stigit tillräckligt kröp vi genom luckan i golvet ner i det 6-gradiga östersjövattnet, mycket uppfriskande.

En av de kvinnliga bastarna lyckades få bakdelen av kroppen i närkontakt med det vedeldade bastuaggregatet, vilket innebar att sitta med en kylklamp innanför brallorna under den efterföljande middagen 😉

Efter bastun var det dags för middag, till förrätt fick vi fiskpaté, till varmrätt serverades det lamm och till efterrätt ostbricka. När det var dags för kaffe och kladdkaka var vi synnerligen mätta och belåtna men det finns ju alltid plats för lite till

Kvällsfika | Lena & Pia lyssnar på Björn Rosenström på Pias ipod!

Framåt midnatt började församlingen tunnas ut och det var skönt att krypa ner mellan lakanen ett tag.

Innan söndagens frukost tog jag en promenad runt ön och en del andra var oxå ute och spatserade medan sjusovarna vacklade upp ur sängarna precis innan frukosten klockan 08.30. På frukostbordet fanns allt och lite till så det flesta var mätta och belåtna.

Lars-Åke och Pia kämpade länge med vad som skulle skrivas i gästboken, men framåt 11-tiden var alla sysslor färdiga och vi gav oss iväg mot Klintemåla igen. Solen tittade fram och vi hade en mycket fin tur i ett för årstiden varmt väder.

Erik pressar luften ur ”sparkdräkten” innan avfärd från Örö | Peter Berg

Det var i och för sig fräckare väder förra året med kuling och snöfall, men detta året var inte dumt det heller.

Paula, Vicky, Lena, Nina och Erik på väg in mot Klintemåla | Lars-Åke och Peter


Ett besök hos Wiströms på Örö rekommenderas verkligen, det är ett mycket trevligt ställe med mycket god mat och trevliga människor. Dessutom är ju Misterhult ett synnerligen trevligt paddelområde. Vi kommer garanterat tillbaka.

Erik väster om St Bergö | Ett par rollar friskar upp!

Med på turen var Jag (Erik) och Pia, Peter, Lars-Åke, Paula och Lena från Helsingborg, Kristina, Eva och Peter från Lund och Nina och Vicky från Stockholm.