Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oktober 2003

Vi började Oktober tillsammans med Tjörns kajakklubb. Överleva i skärgårdsmiljö var tanken och det lät ju vettigt 🙂

Läger och kajakparkering på Vallerö
Läger och kajakparkering på Vallerö


Helsingborgskanotisternas övernattningstur i oktober var lagd till sjön Åsnen i Småland. Jag och Pia var först framme på fredagen (de andra har inte förstått att fredagar är helgdagar;-)). det regnade i stort sett hela bilresan upp och blåste som attan, men när vi väl kom fram till Ålshult i Åsnens södra del var det uppehåll så vi slapp packa kajakerna i regn! Vi paddlade en kort bit norrut och slog läger på avtalad plats. Efter lunch och tältuppslagning paddlade jag in och mötte de andra (eller i alla fall en del av dem, alla hade inte lyckats komma fram i tid).

Olle, Magnus H, Anders B och jag paddlade tillbaka till lägret där Pia höll vakt. Olle hann knappt få upp kajaken på land innan lägerelden sprakade. När mörkret föll kom Lars-Åke och Lena paddlandes och den stora kåtan slogs upp i ett nafs, vilket var skönt eftersom regnet kom strax efteråt. Mat, vin, öl, godis, korvar, ostar, efterrätter och diverse annat slank ner innan det var dags för några timmar i säcken.

Lördagens morgon bjöd på lite sol och vi gav oss norrut för att runda Sirkön När vi började bli hungriga hittades en plats på Kläcklingen. Väl i land kom det regnskurar och lite hagel men lunchen smakade fint. Vi forstsatte vår rundning och gled in vid lägerplatsen på Getnös norra udde, där vi slog läger på en gigantisk lägerplats med 20-talet eldstäder, vindskydd, bryggor m.m. inget ställe att besöka på högsäsong, i alla fall inte om man vill ha lugn och ro.

Nu var det bara vi där och en tysk familj några 100 meter bort så det var ganska lugnt. Olle fick igång elden, de flesta tog ett dopp och sen bänkade vi oss runt brasan med ädla drycker och tilltugg. När det blev mörkt och lite kyligare kröp vi in i 9-mannakåtan (måste vara klubbens absolut bästa investering genom tiderna) och lagade mat och hade det gött!

Liksom kvällen innan var det jag & Lars-Åke som höll ut längst med varsitt glas i näven 😉 På söndagens morgon var det perfekt väder; sol och vindstilla. När vi kom iväg blev det i makligt tempo, där vi utforskade många vikar och inbuktningar och försökte få rätt på våra kontringar, akterliga styrtag och annat ”konstigt”.

Efter en runda in i Insjön och för några en kort sväng in i Svartsjön tog vi lunch på Getnös sydspets innan vi gav oss tillbaka mot Ålshult. En mycket trevlig helg i ett (för de flesta) nytt vatten. Åsnen var en mycket trevlig bekantskap som vi garanterat kommer att återkomma till.

Finmorgon
Allt ska fotograferas 🙂
Lite sol mellan molnen
Månen

2003-10-17 Balansstol.
Inspirerad av Stefans Balansstol och Cunninghams bok var jag sugen på att göra en egen. Plankorna sågades till och sattes ihop. Sen var det bara att sätta sig på plats och balansera. Pia är sugen på ny soffa, men jag tycker vi slänger ut våra soffor, fåtöljer, stolar m.m.och ersätter dem med balansstolar!! Man tränar upp balansen och dessutom är det ju roligt! Ett måste i varje hem 😉