Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Juni – Juli, 2003

18-20 Juli, Klubbträff i Blekinge. Dags för Helsingborgkanotisternas klubbträff. Träffen gick av stapeln i Blekinge skärgård fredag till söndag.
Jag och Pia körde till Blekinge redan på torsdag morgon, vädret var varmt och knappt nån vind. Vi startade i Nytäppet och hade en fin dag i skärgården innan vi landade på Ö Bokö för läger.


Erik | Pia

På fredagen paddlade vi varsin liten runda innan Magnus & Sanne kom farande från Helsingborg. Efter lunch tog vi en tur runt Tärnö med massa snirklande och gelcoatskrapande mot/mellan stenarna. Framåt kvällningen dök Kristina & Svante upp och lite senare Lars-Åke, Ingrid, Anders och Lars B och middagsbestyren tog vid. Mårten & Linda från Kristianstad kom oxå ut en sväng.


Svante & Lars-Åke | Sanne, Anders, Ingrid, Mårten & Linda

På lördagens förmiddag delade vi upp oss i två grupper; 1 stack iväg lite tidigare och paddlade mot Tjärö, vi andra paddlade iväg lite senare in mot Nytäppet där Bengt Jubin från Stockholm/Kristianstad anslöt. Därifrån paddlade vi oxå mot Tjärö. Vi lunchade i den stora viken på västra sidan efter att ha kört lite rollövningar. Några passade på att köpa glass på Tjärö medan vi andra lyckades hålla oss.
Efter lunchen körde vi två grupper igen; en paddlade åter mot Ö Bokö medan vi andra först tog ett varv runt Tjärö. Väl tillbaka vid Ö Bokö blev det roll och räddningsövningar igen…


Middagsbestyr på Ö Bokö | Lunch på Tjärö

Efter ett tag kom Kenneth och Kerstin från Karlshamn ut och med sig hade de Peter från Lund och lite senare kom även Leif från Helsingborg, så vi blev ett stort gäng till middagen!


Lars-Åke och Bengt | Kajakparkering

Maten gick, som vanligt, inte av för hackor utan det tillagades både den ena och andra delikatessen på alla möjliga olika vis. Vi satt ganska länge och tjatade på klipporna och intog diverse ädla drycker innan vi kom i säng. Kenneth & Peter var sugna på soluppgångspaddling så jag ställde klockan på 4!
Det var lite segt att komma ur sovsäcken på morgonen, men klockan 04.25 satt vi i kajakerna och paddlade ut mot Bockö, och strax öster om Bockö såg vi solen komma upp över fastlandet, Vi paddlade ut och tog en fika på Haröskärv innan vi paddlade tillbaka igen. En fin morgontur i underbart ljus.


Soluppgång, mellan skären öster om Bockö

Väl tillbaka tyckte jag inte det var lönt att krypa ned i sovsäcken igen utan tog ett dopp och en kopp kaffe, efterhand började folk vakna till liv och framåt 08.30 var nog de flesta uppe!

Några stannade kvar vid BaseCamp för att slappa, rolla, bada i värmen medan vi andra tog en sväng runt Tärnö. Tillbaka till Ö Bokö för lunch innan vi gav oss in mot fastlandet igen. Innan jag & Pia körde hemåt passade vi på att besöka Kajaksyd; en nyöppnad kajakuthyrning/försäljning i Nytäppet.
En trevlig tur med otroligt bra väder!

2003-07-13–07-16 Fjällbacka skärgård. Från Torekov (se nedan) körde vi direkt hem och lastade av Pias kajak och lastade in lite andra prylar i bilen. Jag körde sen upp till Fjällbacka. Efter packning satt jag i kajaken vid 21.45 och gav mig ut i det vackra kvällsljuset. Tog en tur i skärgården medan det mörknade alltmer. På Kyrkogårdsön slog jag läger och satt länge på öns topp och spanade ut över de fina omgivningarna i månens sken.


Utsikt från Kyrkogårdsön mot Brände Holmen | Det var gott om maneter

På måndagsmorgonen paddlade jag ut runt Lyngön, upp mot Långeskär, stannade för bad och fika på Norra Dyngön. Funderade på lunch på N Dyngön men båtarna vällde in så jag paddlade vidare ner mot Gluppö och hamnade på Gåsö för lunch och paus. Vädret var oerhört varmt så mellan landpauserna fick man rolla med jämna mellanrum för att kyla av sig.
Jag paddlade sen söder om Gåsön och söder om Trinissla och sen vidare mot Sandryggen och tog ett varv runt Vedholmen. På de flesta tänkbara lägerplatserna låg det fullt med båtar och jag föredrar det lite lugnare så jag styrde mot Kyrkogårdsön igen. Framåt kvällningen kom Stefan och Camilla från Linköping utpaddlande. Vi fick en fin kväll på Kyrkogårdsön.
Tisdagen startade vi söderut, gick in i Gluppöbassängen och där låg säkerligen 100 båtar! En liten plastbåt körde runt med en stor skylt med texten ”färska frallor” 😉 Vi paddlade in i Hamburgsund och konstaterade att där var ju väldigt fint, men man skulle varit där antingen tidigare eller senare på året; nu togs en hel del av upplevelsen bort av diesel och bensinångor samt motorbullret från alla båtar ;-(
Vi lunchade på Hamburgös sydvästra spets och paddlade sen söder om Kiddön och L. Hamburgö och vidare upp mot Gluppö och sen stannade vi på N Dyngön, precis när vi kom fram till N Dyngön stack en motorbåt iväg från stranden så det var vältajmat!


Läger på N Dyngön | Stefan & Camilla i Gluppö-bassängen

Bad och rollövningar följde och sen mat och en tur upp på öns topp för att spana på utsikten. En av sjöräddningens båtar kom ut från Fjällbacka med sirener och blåljus. Den for mot Gluppö och landade hos en av båtarna, undrar vad som hade hänt?


Stefan på väg genom Hamburgsund | Camilla & Stefan

På onsdagens förmiddag drog jag mig så sakteliga in mot Fjällbacka, dags att åka nedåt skåne igen och packa om, på torsdagen var det dags för Blekinge skärgård. På vägen söderut stannade jag till vid OrustKajak för lite shopping!

Fjällbacka är oerhört fint och vädret var verkligen bra, men det var lite väl mycket båtar överallt, nästa gång i Fjällbacka blir nog inte i juli.


2003-07-13 Hallands Väderö. Denna söndag var det dags för en tur runt Hallands Väderö med Helsingborgskanotisterna. Jag och Pia paddlade runt ön även söndagen innan, men det är en mycket trevlig tur så det kan man göra ofta! 15 kajakister slöt upp, varav två kom från Kristiansstad! Dagen innan hade det blåst kuling från väst, men av den märktes inte mycket. Turen startade med att de som var snabbast i vattnet övade lite rollar medan de ”långsamma” packade kajakerna.


Mårten | Svante

Väl över på ön blev det förstafika med bad vid Kapellhamn. När vi lämnade fikastranden var den i stort sett packad med badgäster och båtgäster så det kändes lagom att ge oss av vidare. Sälarna dök som vanligt upp strax utanför sälskyddsområdet och följde oss nyfiket. Strax norr om sälskyddet hittade vi en grynna där gårdagens dyning bjöd på en del rolig brytande sjö!! När vi rundat fyren tog vi oss in mot sandstranden ”L. Sandhamn” för mer bad, mat och rollande! På ”vår” sandstrand var det lugnt och inget folk, men när vi fortsatte förbi ”St Sandhamn” var där fullt med badande, båtar med mera. De flesta tog sig trots folkmassorna iland där för glassköp medan jag & Pia paddlade in mot Torekov. Vinden hade börjat komma igång igen och gav fina surfvågor på vägen tillbaka. En höjdartur i synnerligen bra sommarväder!


På väg ut från stranden i Torekov | Efter pausen vid Kapellhamn

2003-07-06 Kullen runt. Magnus H och Peter B hade avslutningstur från Mölle till Arild med en av deras grundkurser, jag hängde med som ”bihang”. På södra sidan av Kullaberg låg vattnet i stort sett helt stilla och färden utmed berget gick i lugnt och sansat tempo. När vi rundade spetsen blev det en helt annan sak; vinden kom från NNV och gav ganska stökig sjö längs med berget. Vi tog oss iland strax väster om Ablahamn i en hyfsat skyddad vik. Det är lite pyssligt att komma iland på klapperstensstränderna när det går vågor men det gick fint. Magnus och Peter tillagade en mycket fin lunch! Efter lunch, kaffe och diverse godis gav vi oss iväg mot Arild. Det blev tyvärr inte så mycket snirklande bland stenarna/vikarna eftersom vågorna var lite för stora för det. Väl i Arild hämtade några bilar medan de mest ”envisa” tränade rollar i hamnen.

2003-06-29 Ven runt. Vi hann knappt packa upp efter turen till St Anna innan det var dags för Helsingborgskanotisternas paddling runt Ven. Jag & Pia anlände Ålabodarna först och hann med ett dopp innan de andra anlände.

Öresund låg som en spegel, lite disigt i luften, men varmt. Vi paddlade över till Hakens fyr och gick sen söder om Ven, med fika/lunch på östra sidan. Solen höll sig bakom molnen, men det var varmt och skönt och vilket inbjöd till bad. Vi rundade ön och körde lite rollövningar utanför Norreborg och landade vid Hakens fyr för fika. Nu hade det börjat blåsa så smått från Sydväst. En av segelbåtarna som kom förbi nära oss hade sällskap av två tumlare som låg precis framför fören på dem!! Trevligt att få se, hade varit extra kul om de kunde följa kajaken på samma vis nån gång.Fin surf på tillbakavägen. Regnet startade strax innan vi var iland