Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Januari – Mars 2003

Magnus Henriksson inne bland stenarna för att skrapa av lite gelcoat :) Paddlar sin Shadow av Nigel Foster
Magnus Henriksson inne bland stenarna för att skrapa av lite gelcoat 🙂 Paddlar sin Shadow av Nigel Foster

2003-03-29-30 Blekinge skärgård: Äntligen blev det återigen dags för en tur i skärgården med tältövernattning! Jag, Olle, Magnus H, Lars-Åke samt Kenneth & Kerstin från Karlshamn samlades vid badplatsen i Nytäppet och gav oss ut i Hällaryds skärgård. Eftersom Olle hade spänt en stor värmare bakpå däcket paddlade vi endast en kort bit ut till Ö Bökö där vi lastade av värmaren. Vi paddlade ut mot Tärnö i strålande solsken och svag vind. Lunch intogs på Tärnös norrsida. Vi paddlade sen runt Tärnö, när vi kom på Tärnös ostsida låg havet spegelblankt! Vi såg fåglar av alla möjliga slag (ja, jag vet; jag är helkass på fåglar ;-)). Vi tog oss sen tillbaka till Ö Bokö och slog upp en 9-mannakåta och en hög med småtält. Jag & Olle tog ett dopp innan vi alla bänkade oss utanför kåtan för lite tjat och första lägerwhiskyn.

Magnus, Olle | Kerstin, Kenneth
Magnus, Olle | Kerstin, Kenneth

När solen, och med den värmen började sjunka drog vi oss in i kåtan där värmaren lätt höll temperaturen runt 15-20 grader. Matlagning tog vid och det tillagades och åts alla möjliga varianter.

Efter mera snack och mera ädla drycker drog vi oss ut i våra småtält för lite sömn. På tältduken låg ett tunt lager frost och temperaturen under natten kröp ner till 1-2 minusgrader, men inne i sovsäcken var det varmt och skönt.

På söndagens morgon blåste det lite mer och var lite ruggigt när man ålade sig ur sovsäck och tält, men inne i kåtan blev det snabbt varmt med värmaren igång. Efter frukost packade vi ihop, vi lät kåtan stå kvar och torka, och gav oss iväg västerut. Vi paddlade i sol och motvind mot Karlshamn och tog lunch i lä ute på Yttervägga.

Lars-Åke med Nastensö i bakgrunden
Lars-Åke med Nastensö i bakgrunden

När vi paddlade tillbaka hade vinden ökat och gav oss bra fart österut. Framme vid Ö Bokö packade vi ihop kåtan och gav oss in till Nytäppet i alltmer ökande vind. Väl iland ökade vinden ytterligare vilket gjorde att vår tajming kändes helt perfekt.

Kerstin och Kenneth på östra sidan av Tärnö
Kerstin och Kenneth på östra sidan av Tärnö

Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad och trevlig tur. Kåtan med värmare var en höjdare! Oerhört skönt att komma till skärgården igen och att sova i tält, fyra månaders uppehåll är definitivt för mycket!!

Båda takrelingarna avslitna!!
Båda takrelingarna avslitna!!

På vägen tillbaka till västra skåne höll det på att gå riktigt illa; Magnus & Lars-åke åkte tillsammans med 2 väl surrade kajaker på taket. I trakterna kring Vinslöv kom det en rejäl vindby som ryckte så pass i kajakerna att bilens båda takrelingar (railsen) gick rakt av?!?!?. Som tur var så var kajakerna nedspända med rep från fören till bilens bogserögla så de försvann inte från biltaket!! De fick lasta av kajakerna och köra till Helsingborg och hämta en annan bil ;-( Ingen vidare rolig avslutning på en så fin helg. Men man kan i alla fall lära sig att det kan vara viktigt att spänna fast kajakerna ordentligt; det är inte alltid det räcker att bara spänna dem i takräcket.

En extra lina fram och bak höjer säkerheten väsentligt. Hade kajakerna inte varit fastspända i fören hade de åkt av taket och kanske landat på någon annan bil och då kunde det slutat riktigt illa.

Kajakparkering på Östra Bokö
Kajakparkering på Östra Bokö

2003-03-23: Hjörneredssjön och Lagan stod på programmet. På stora delar av Hjörneredssjön låg det is, men Lagan var isfri. Vädret var soligt med lite vind från väst. Vi paddlade uppåt och fikade strax innan Knäred innan vi vände tillbaka. Tillbaka vid bilarna blev det badpremiår för min och Görans del. Med var Jag, Lars Hesslow, Lena M, Magnus H, Olle D och Göran Odervall.

2003-02-23: Precis som förra söndagen låg det is vid Jonstorp så Jag, Magnus H och Pia valde att starta i Mölle. Vi paddlade söderut i strålande solsken till Nyhamnsläge där vi tog långfika i vårvärmen. På tillbakavägen hade vinden ökat och vridit lite och gav en och annan fin liten surfvåg.

2003-02-16: 13 minusgrader när jag lastade kajaken i morse! Kändes ganska bistert. När jag anlände till Jonstorp var där dock bara 7 minusgrader. Men isen hade lagt sig ett par hundra meter ut under natten så det gick inte att lägga i ;-( Vi körde till Arild längre ut i Skälderviken där borde det vara fritt, men så var det inte. Så det blev iläggning i Mölle där var bara lite issörja närmast stranden.

Issörja i hela Skälderviken såg det ut som
Issörja i hela Skälderviken såg det ut som

Solen sken från klarblå himmel och blåste gjorde det med nån sekundmeter, det var riktigt varmt i solen och temperaturen låg runt nollan mitt på dan. Vi fick en mycket fin tur längs med Kullaberg. När vi rundade spetsen låg issörjan, så det blev bara några hundra tungpaddlade meter på den sidan innan vi vände tillbaka och tog fikapaus på den isfria sidan av Kullaberg.

Helt platt och oskrynkligt vatten på sydsidan av Kullaberg
Helt platt och oskrynkligt vatten på sydsidan av Kullaberg

Sen paddlade vi tillbaka och tog en sväng neråt Lerhamn innan vi återvände till Mölle. Olle tog ett dopp när vi kom iland medan vi andra avstod 😉 det blev 14km och paddlade gjorde Jag, Olle, Magnus H, Lena M, Anders E

Bassängträning är roligt! och lärorikt. Hittills denna säsongen har vi kört cirka 10 ggr; 1 gång i veckan med Ängelholms Kanotklubb och så har Helsingborgskanotisterna haft 2 tillfällen i Billesholms simhall. Kul att öva under lugna och varma förhållanden.