Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April – Maj 2003

2003-05-09 Å-paddling En kvällstur i Rössjöholmsån med forskajaken, inte mycket till fors men himla kul! Snirklig färd uppifrån Rössjön och hem till Knäckebröhult.

2003-05-04 Kullaberg med Helsingborgskanotisterna, Vi samlades i Arild i strålande solsken. Skälderviken låg relativt lugn, men vi anade lite vågor en bit ut; det hade blåst kuling från väst på natten, men vinden höll nu på att vrida till syd.

Vi fick en fin tur längs med Kullen, en hel del dyning gjorde det extra roligt inne bland stenarna, vi fikade strax utanför Josefinelust, några tog låångfika medan vi andra paddlade ut till spetsen och vände.

På vägen tillbaka hade vågorna lugnat sig, men inne i småvikarna märktes de tydligt, att paddla genom Porten/tunneln var spännande; även om det mer handlade om att ”spolas igenom” än att paddla igenom;-)

Väl tillbaka i Arild såg vi ett par tumlare åsså passade några av oss på att öva litta rollar!


Lena inne bland stenarna | Lars kämpar mot vågorna för att komma ut från en trång passage


Lars-Åke vid spetsen | Pia vid en av Vilks skapelser

Bilder: Erik & Lars-Åke

2003-04-15-27 Havkajakroernes Forårstræf.

Pia och jag åkte över till danska havkajakroernes forårstræff i Hundested. 70! deltagare hade slutit upp trots att väderprognosen gissade på regn och ganska kraftig vind, de flesta kom i bil, men vissa kom paddlandes från Jylland.
När det började mörkna drog vi oss bort till en lokal som lånats av den lokala surfklubben; där blev det gemensam mat och umgänge fram till nattkröken.

På lördagsmorgonen var det samling och uppdelning i lite olika grupper; 3 grupper skulle ut och paddla lite olika sträckor medan en fjärde grupp skulle få undervisning i grundläggande paddelteknik.
Det blåste ganska rejält vilket gjorde att alla grupperna paddlade iväg åt samma håll; norrut förbi Hundested. Dessutom regnade det vilket ju var i tramsigaste laget, men som tur var det inget skyfall.
En bit upp förbi Hundsted pausade vi och vände sen tillbaka; sista biten till campingen hade vi rak motvind och det gick riktigt trögt ;-( Men pilsnern smakade extra gott när vi väl kom fram!


Väl tillbaka var det inget direkt arrangerat under ett par timmar, en del slappade i tälten, andra samlades i surfklubben för allmänt paddeltjat.
Klockan 16 var det dags för föredrag med Svend Ulstrup. Svend har byggt kajaker; grönlandskajaker, baidarkor m.m. i mer än 20 år, varit med i grönlandsmästerskapen, m.m. Ett mycket intressant föredrag av en mycket trevlig och sympatisk man!
Efter det följde gemensam middag och sedan tjatades det kajaker och paddling igen 😉
När vi gick tillbaka till Campingen regnade det ordentligt och när vi vaknade på morgonen spöregnade det och dessutom hade vinden ökat till kuling och vänt till västlig vilket gjorde att det såg hyfsat besvärligt ut nere vid stranden. En del tält hade inte klarat regnet och vinden så en del packade blöta ihop sig, kajaker och tält och körde hemåt.
Tanken med söndagen var att det skulle hållas lite olika ”workshops”; bland annat matlagning, fiske från kajak, test och diskussion av olika grönlandspaddlar, turledning osv… Vi hade tänkt prova lite grönlandspaddlar på vattnet men vädret/vinden inbjöd inte riktigt till detta och de övriga workshopsen som skulle hållas utomhus lockade inte heller många.

En del samlades i surfklubben för lite tjat, ett par workshops hölls inomhus.
Ja, det var en riktigt trevlig träff trots att vädret gärna fått vara lite bättre. Det är alltid kul att träffa andra paddlare. Danska havkajakroerne är mycket aktiva och vill gärna ha ett samarbete/utbyte med oss svenskar.

2003-04-19-20 ”Blåkulla med Tjörns kajakklubb. Supertrevligt. https://www.kajak.nu/blakulla/” Jag och Pia hängde med Tjörns Kajakklubb på deras paddling till ”Blåkulla” (Brattön).

2003-04-06 Oxhultasjön Jag, Pia, Magnus H och Göran samlades i Hishult för HK’s paddling i Oxhultasjön.

Vi startade i Smedjeån inne i Hishult och paddlade ner mot Oxhultasjön. Ån är smal och slingrar sig fram. På väg ner mot sjön såg vi 2 Tranor. Sjön ligger ganska skyddat så kulingen märktes knappt.Vi paddlade söderut i sjön och vände och fikade på Torvön. Efter fikat paddlade vi en bit nedströms mot Oxhult, men där kommer man inte så långt, men däremot såg vi 2 älgar på nära håll! Efter att ha paddlat genom ”vallgraven” vid Sjöboholms sätesgård styrde vi åter mot Hishult. En fin tur i fin sjömiljö.