Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjejpaddling 2002

Blekinge 3-4/8,

Lördag morgon samlades vi i Kollebäckstorp. Det ösregnade verkligen och vi var väl inte alltför pigga på att sova i tält. Men vi körde iväg mot Blekinge och Järnavik. Vi var; Jag(Pia), Paula, Sofia, Ulrika, Kristina och Nina. I Järnavik hade Kristina och Nina bokat två kajaker medan vi andra hade med oss egna. Efter att ha packat kajakerna sjösatte vi dem och gav oss iväg. Första anhalten var tänkt Tjärö för lunch och så blev det oxå.

Jag och Kristina hade träffats i Helsingborg veckan innan och bestämt vad vi skulle göra för mat i helgen. Tanken var att ”sälja in” helgen till de andra tjejerna så att vi kunde göra om detta kanske redan nästa år. 😉
Till lunch hade vi couscoussallad med tonfisk, som blev mycket uppskattad. Paddlingen gick jättefint och vi tog det väldigt lugnt, eftersom några är ovana paddlare. Men innan vi visste ordet av var vi framme vid Dragsö, där jag tänkt ut att vi skulle slå upp tälten. Ingen ville riktigt gå iland än, så vi satte upp Kristinas tält ute på klippan så folk som kom förbi, såg att det var upptaget. Lite annorlunda sätt att reservera en plats kanske, men det funkade :-). Vi paddlade vidare, rundade fastlandet och vidare västerut. Det gick i princip inga vågor alls, så det blev lite slalom mellan stenarna för att träna teknik för några av oss. Efter ca 40min vände vi tillbaka till vår tältplats för välförtjänt vila.

Efter att ha plockat ur alla saker och satt upp tälten, var vi tvungna att bada, det var molnigt men mycket varmt så ett dopp var hur gott som helst. Efter det var jag tvungen att rolla lite och visa de andra tjejerna hur man gör. Det funkar bra på ena sidan men andra är ingen höjdare, måste träna mer på det. Efter badet blev vi lite nerkylda så en kopp cappucino satt fint, sen blev det även några drinkar och mycket snack(s), innan vi satte igång med maten. Grillad kycklingfilé med ratatouille och saffransris, och till efterrätt vin-och vaniljkokta päron med mascarponeost! Inte helt fel om man säger så.
Kvällen kom snabbt och så gjorde även John Blund. Det tog inte lång stund efter att alla hade gjort vid sig för sovsäcken, innan det var lugnt och tyst.
Jag satt kvar ute en stund och njöt av det fina vädret, nattdjurens ljud och vattnets kluckande, sen kröp aven jag in och somnade.

På morgonen var jag först uppe. Det var strålande solsken så det tog inte emot så mycket när jag tog mitt morgondopp. Tjejerna vaknade en efter en och tog även de sina morgondopp. Mannen i motorbåten strax intill fick se rätt mycket bar hud, till frukosten. Men lite får man bjuda på…
Frukosten var rejält tilltagen, med nybakade scones, yoghurt, skinka, macka, juice, kaffe, te, ost mm. Resten av morgonen tog vi det lugnt. Låg och läste på klipporna, snackade, och slumrade. Vid elva-tiden började vi på allvar plocka ihop våra saker för avfärd mot hemmet, fast med en liten omväg om Tjärö. Där tränade några att rolla medan andra halvan lagade till lunchen, som var Pasta ala Christian med en mycket god tomat-och avokadosallad.
Tiden gick fort och vi insåg att vi var tvungna att ta oss tillbaka till civilisationen. Innan vi satte oss i bilarna tog Paula och jag oss ännu ett dopp, sen var det hemfärd. Jag hade en mycket mysig och kul helg, och jag hoppas och tror att de andra oxå hade det, Och jag hoppas oxå att det görs om nästa år, eller vad säger ni, tjejer?

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera