Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pingst 2002

17-20 maj – Misterhults skärgård

Vi tog en pingsttur i Misterhults skärgård. Jag (Erik) & Pia körde upp till Klintemåla på fredagseftermiddagen. Där hade vi bestämt möte med Stefan från Linköping. Vi och kajakerna var klara för sjösättning vid 19-snåret, vi tog en kort tur ut till L Bergö första kvällen. Vi vaknade på lördagen till ett underbart väder; soligt och svag vind. På lördag förmiddag anslöt Björn från Linköping (hans föräldrar har stuga i närheten så han kom farande i en VKV 101). Vi paddlade förbi Älö fiskeläge ut mot Strupö fiskeläge och tog oss sedan mot Svinskär för lunch.

Strupö fiskeläge

Efter lunchen paddlade Björn tillbaka till stugan och vi andra fortsatte mot Örö för att sedan landa för natten på Nötgårdsö. På väg från Svinskär träffade vi ett gäng kajakister från Kalmar som skulle bo på pensionat i det lilla fiskeläget på Örö (lät helt ok).


Solen på väg ned bakom Brändö

Söndagen bjöd också på fint väder, vi paddlade runt Eknö med lunch på Eknös västra sida och sen ut genom Djupesund, vi landade återigen på vår fina lägerplats från första natten på L Bergö.
Årets första dopp (utan kajak). Pinsamt sen badpremiär, nu svalkar ju vattnet knappt längre 😉

Björn ger sig av från Svinskär | Erik försöker lära sig rolla

På måndagen paddlade vi runt bland småöarna SO om Älö och sedan förbi Vinö fiskeläge. Lunch tog vi på Kättlen för att sedan återvända till Klintemåla för hemfärd.


Två kajakister från Västervik stannade till för en pratstund | Pia & Stefan i varsin Buccaner vid Örö.

En höjdartur i underbart väder och i en underbar skärgård. Solen sken mest hela tiden och vinden var svag, dock var det ganska kyligt på framförallt kvällar och nätter.


Silhouetten fick följa med på sin första (i min ägo) övernattningstur och det fungerade fint, dock är det lite snålt med plats för mina ”behov”, men jag kan kanske lära om och packa mindre, vi får se…

När detta skrivs är det bara 16 dagar till jag ska till Misterhult skärgård igen, hoppas det blir lika fint då.