Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Okt – Nov 2002

Olle ute vid Yttre Grytskär
Olle ute vid Yttre Grytskär

2002-12-14 Jag & Olle Drejare tog en tur i Skälderviken. Vi startade i Vejbystrand, vädret var fint, temperaturen cirka 1 minusgrad och vinden svag från ost. När vi kom till ut till Grytskär hade solen kommit fram och det var riktigt varmt. Vi paddlade till Glimminge plantering för fika och sen tillbaks igen. När vi kom tillbaka hade solen gått i moln och temperaturen stigit till nån plusgrad. En fin tur i skönt vinterväder.

Olle "isdubbspaddlar" uppe på isen vid Öllövsstrand.
Olle ”isdubbspaddlar” uppe på isen vid Öllövsstrand.

2002-12-08 Helsingborgskanotisternas sista tur för året gick vid Hovs Hallar. Uppslutningen var god med tanke på årstiden; 5 Helsingborgskanotister och 5 från Malmö Kanotklubb samlades vid Kattvik på förmiddagen. Eftersom det blåste en del från ost/nordost körde vi till Ripagården och la i där istället. Vi paddlade ut en bit förbi Hovs Hallar och sen tillbaka igen med fika på tillbakavägen. Temperaturen låg runt nollan. Ingen badade vilket får betecknas som märkligt med tanke på vilka som deltog och att det faktiskt var plusgrader i vattnet 😉 Från HK deltog Olle, Erik, Lars-Åke, Lena och Magnus H, från MKK deltog Björn, Sören, Göran, Susanna och Ulf.

2002-11-23-24 Havsörnspaddling Kenneth från Karlshamn bjöd in till Havsörnspaddling vid Landön/Tosteberga (Skånes enda skärgård!!) strax norr om Åhus. Vi samlades på lördagsförmiddagen vid Tosteberga hamn i kraftigt regn och rejäl vind från ost. Vädret ”skrämde” in oss i en av stugorna i hamnen för kaffe, fika, lunch och tjat i ett par timmar. Till sist avtog regnandet och vi tog oss ut i friska luften och satte upp en stor kåta inför kvällen och satte sen i kajakerna för en kort tur norrut utan att se några örnar. Vi paddlade tillbaka till hamnen och satte upp våra tält. Därefter samlades vi i kåtan för mat och umgänge.

På söndagen hade vinden mojnat och regnet avtog strax efter frukost, vi paddlade ner mot Landön och gick i land på Lindö och plockade geogömman ”Lindö”. Därefter gick vi ut och rundade Lägerholmen där vi såg 4 havsörnar på en gång! På utsidan av Lägerholmen märktes det tydligt att det blåst ordentligt dagen innan; det kom in rejäla vågor. Fika/Lunch intogs på Rakö innan vi gav oss in mot Tosteberga för hemfärd.

En mycket trevlig tur, deltog gjorde Kenneth och Kerstin från Karlshamn, Magnus Henriksson och Lars-Åke från Helsingborg, Peter från danmark, Olle Drejare och Jag. Jan Ask från Kristianstad var nere och tittade till oss på lördagen. Totalt gjorde vi cirka 10 havsörnsobservationer!!

2002-11-16-17 Lyxpaddling/Ålagille. Helsingborgskanotisternas Lyxpaddling blev en ålapaddling strax nedanför Åhus. Vi samlades vid Martins rökeri och camping vid Helgeå ett par hundra meter innanför Gropahålet. Efter lite kort info om ålafisket begav vi oss ut på havet för att titta på en Ålahumma. De flesta hummor var upptagna för året, men vi hittade en nån kilometer från mynningen. Vinden ökade från öster varför vi valde att paddla in i Helgeå och paddla där istället för på havet. Vi tog en sväng upp i ån och stannade för fika och paddlade sen vidare uppströms en bit, vi vände sen tillbaka och landade vi rökeriet.

Vad innebär då lyxpaddling? Jo, vi skulle bo inomhus och inte äta ”trangiamat”, inte vidare fältmässigt men det lät som (och var) en bra idé 😉

Peter & Erik
Peter & Erik

Vi hade tillgång till stuga för boendet och en lokal för ätande. Några av oss var ändå lockade av att bo i tält så vi slog upp några tält på gräsmattan. Frampå kvällen åt vi ål och lax, det var mycket gott och mycket trevligt. Regnet började på lördagens eftermiddag och höll i sig hela natten och på söndagen.

Tanken var att vi skulle paddla på söndagen också, men då vädret var så pass fuktigt så drog vi oss hemåt på söndagen förmiddag. En mycket trevlig tur som vi säkerligen kommer att göra om.

2002-10-11-13 Immeln. Helsingborgskanotisternas sista tältövernattningstur för året gick av stapeln i sjön Immeln i nordöstra skåne.
Vi hade beställt vindstilla och 20 plusgrader, men den beställningen måste ha missats i någon instans?! 😉

I Breanäs var vi framme vid 17.30-tiden, tvärsöver viken såg vi Olles kajak och packade snabbt ihop våra saker och paddlade över till den närbelägna lägerplatsen. Olle hade redan gjort upp eld så det var ett trevligt välkomnande. Tälten slogs snabbt upp och de flesta hann få upp tälten innan mörkrets inbrott och vi bänkade oss i vindskyddet för mat & dryck efter en ”hård” och lång (350 meter) paddling.

På lördagsmorgonen anslöt ytterligare 2 och vi paddlade söderut i Immeln, vi vände innan vi kom fram till samhället Immeln och paddlade på sjöns östra sida norrut. På Ekön stannade vi för lunch och knappt hade vi kommit iland förrän lunch-brasan sprakade och värmde.

Det kom några stänk från ovan vid lunchen annars klarade vi oss faktiskt från regn hela helgen. Det var ganska blåsigt från nord/nordost och temperaturen höll sig runt 7-8 grader dagtid och 4-5 på nätterna.
Färden fortsatte norrut och vi slog läger på Lissudden som är en kanonfin lägerplats. Tältbestyren tog vid och vissa tog även ett dopp.

I vindskyddet fick alla 10 plats med nöd och näppe när det var dags för matlagning.
Vi hade en trevlig kväll med mycket god mat och drycker av allehanda slag.
På söndagens morgon/fm gav sig några av direkt mot Brenäs medan vi andra paddlade åt nordost och upp i Nytebodaviken. Lunch blev det vid Brotorpet och sen gav vi oss iväg mot Brenäs igen.
En mycket trevlig tur! Visst var det några som frös lite på nätterna, men det var nog inte värre än att de gärna hänger med nästa gång.

Med på turen var; Erik Sjöstedt, Pia Fransson, Olle Drejare, Lars-Åke Aronsson, Svante Börjesson, Erik Sebelius, Magnus Henriksson, Lena Mämpel, Peter Berg och Lars Benthorn. 10 deltagare på en hösttur som denna tycker jag är riktigt bra! Total paddelsträcka blev cirka 35km.

2002-10-06 Skälderviken. Tanken att vi skulle paddla runt Hallands väderö. Men eftersom det blåste rätt ordentligt och var kallt som attan i Torekovs hamn beslutade vi för att ändra planen.

Vi körde istället till Rammsjöstrand och la i där, här var det lä och riktigt varmt i solen.
Med på turen var 5 Helsingborgskajakister; Erik Sjöstedt, Olle Drejare, Peter Bekric, Kristine Tånnander och Magnus Henriksson samt 5 från Malmö Kanotklubb; Göran, Sören, Poul, Matti och Eva.

Vi paddlade inåt i skälderviken i strålande solsken och hann se en hel del sälar innan vi stannade på stranden vid Segelstorps hamn och tog paus. Olle stod ensam för badet denna gången, ingen från MKK badade?!?!?, troligtvis beroende på att Björn inte var med 😉

Vi rundade sedan lilla och stora Grytskär och paddlade tillbaka till Rammsjöstrand. En fin tur på 16km.