Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Midsommar 2002

Misterhults skärgård

Veckan efter midsommar har vi paddlat en vecka i ganska många år nu, så också i år.
Jag & Pia tänkte köra upp på torsdagen innan midsommarafton, men vi var alldeles för trötta efter jobbet för att orka med det. Vi satte istället klockan så vi kom upp hyfsat tidigt på midsommaraftonens morgon. Vi sjösatte i Klintemåla och paddla ut till Kärsmansholmen där Henrik & Pia från Stockholm redan fanns på plats sedan kvällen innan. Klockan 09.15 ”knackade” vi på deras tält, de hade inte kommit ur sovsäckarna ännu 😉

Framåt eftermiddagen dök Stefan från Linköping upp. Vädret var på topp så det blev en del plask och bad innan vi satte oss för att äta midsommarmaten. När vi satt och åt i godan ro kom det ett gäng kajakister från MKK, de var 7st som också skulle tillbringa midsommar i Misterhult, de slog läger på L Bergö ett par hundra meter från oss.


Pia & Henrik mellan Kärsmansholmen & L Bergö | Stefan i sin Buccaneer


Göran från MKK kom över och snackade lite | Henrik | Magnus

På lördagen tog vi det lugnt och låg kvar på samma ställe, paddlade smårundor och övad lite med kajakerna, på eftermiddagen kom Magnus.


Erik & Pia tränar rollar

Vid 20-tiden på kvällen kom gänget från Malmö tillbaka efter att ha paddlat en sväng, de hade varit ute bland annat vid Nötgårdsö men tyckte inte det var bra nog att bo där!?!?!?

Stefan & Magnus strax norr om Kärsmansholmen

På söndagen drog vi oss innanför Eknö och uppåt, lunchen avnjöts på Skjortö, därifrån gick vi norr om Eknö och hamnade så småningom på Nötgårdsö där vi slog läger.


Gruppbild på Nötgårdsö: Pia F, Erik, Magnus, Pia L, Henrik & Stefan

På måndagen låg vi stilla på Nötgårdsö och paddlade lite i de närmsta omgivningarna. Stefan gav sig av hemåt för att fortsätta jobba.


Pia paddlar i strålande solsken | Henrik i en riktigt rejäl regnskur


Pia lagar mat | Pia provar Henriks eskimåpaddel

På tisdagen paddlade vi söderut förbi Svinskär och in bland gyttret av småöar norr om Strupö, lunchade på en liten kobbe och fortsatte på utsidan av Brånö, Huvfallsö och sen mot Istergård. Vi följde sen Vinö på sysidan och hamnade på L Bergö (300m från turens första lägerplats).


Henrik & Pia L bland småöarna norr om Strupö

På onsdagen drog sig Pia & Henrik iväg och Jag, Magnus & Pia stannade kvar. Vi låg återigen stilla och paddlade smårundor.
På torsdagen drog vi oss hemåt mot Skåne igen.

En trevlig tur med varierande väder och ganska mycket vind. Blev inte så långt paddlat men det var mycket trevligt.