Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Juni – Juli 2002

2002-07-19–21 Blekinge skärgård Klubbträff med Helsingborgskanotisterna. Med undertexten; Gourmet- & Whiskypaddling. Vi tyckte klubben behövde en trevlig och anspråkslös klubbtur där alla kunde vara med så vi drog igång en Klubbträff i Blekinge. På fredagskvällen var vi 6 stycken (Erik, Pia Christian, Kristina, Jörgen och Magnus) som la i vid Nytäppet och paddlade ut till Östra Bokö. På söndag förmiddag kom Paula, Leif, Gertrud, Thomas, Peter och Evelina.

Vi paddlade en sväng ut runt Tärnö och lunchade på Tärnös sydsida, vädret bjöd på moln, men annars varmt och uppehåll och vinden var svag från sydväst. Väl tillbaka vid Ö Bokö övades det räddningstekniker och rollar. Thomas, Peter & Evelina gav sig hemåt igen medan vi andra njöt av diverse drycker och tilltugg på klipporna medan kvällens gourmet-”race” förbereddes mentalt.
När väl matlagningen kom igång bjöds det på både det ena och det andra, det plockades fram grillar, rutiga dukar, flaskor med allehanda drycker, köttbitar, vitlökar, fiskar, korvar m.m. Vi åt länge och väl och satt sen på klipporna och tjatade och drack whisky, öl, vin, m.m. framåt natten.

Efter morgondopp och frukost i strålande solsken och klarblå himmel paddlade vi mot Tjärö. På Tjärö blev det låååånglunch med fika, bad, glassköp, rollövningar. Vinden ökade en del varför vi valde att gå direkt tillbaka til Nytäppet och skippa varvet runt Tjärö. Vid Allböle udde hade sjön hunnit bli lite ”busig” men det gjorde det bara ännu roligare!

På det hela taget en kanonhelg! som vi förhoppningsvis kan göra om ofta! Förhoppningsvis blir det en återkommande tur. Hällaryds skärgård är finfin och nära för oss skåningar.

2002-06-13–16 Misterhults skärgård Denna långhelg var det dags för Helsingborgskanotisternas andra övernattningspaddling för året. Uppslutningen var tyvärr noll från Helsingborg varför jag körde iväg själv på torsdagsmorgonen.


Stefan på väg in mot L Bergö på fredagskvällen.

Väl framme i Klintemåla paddlade jag ut förbi Vinö och Ekö, och sedan vidare mot Örö. Första natten slog jag läger på en ”gammal” favoritö; Nötgårdsö. På fredagen var det strålande väder men det blåste rejält från väst, jag paddlade in mot V Eknö, Järsö och sen vidare ut och rundade Bergö och snirklade runt bland småöarna. Framåt eftermiddagen drog jag mig in mot L Bergö och slog upp tältet och meddelade Stefan från Linköping min position via SMS. Stefan kom utpaddlande till L Bergö framåt 8-tiden.


Stefan på väg genom grund sund | Paus på Kärsmansholmen

lördagen bjöd på vind från sydost och soligt väder. Vi paddlade ner mot Kråkelund, och vände sedan ner mot Ekö, Istergård och sen vidare mot Strupö, Ekholmen. Vi gick norr om Bergö och landade till slut på Kärsmansholmen (cirka 300m från föregående natts lägerplats!) Stefan plockade fram grill och grillkol och vi avnjöt en mycket god måltid på klipporna.


Vy från L Bergö, Kärsmansholmen och Bastholmen i bakgrunden.

Söndagen paddlade vi en kort sväng runt L Bergö och sen in mot N Uvö för att sedan ge oss av mot Klintemåla igen. På det hela taget en mycket trevlig tur, synd bara att inte fler hängde med.

2002-06-09 Ven runt med Helsingborgskanotisterna. Vi startade vår paddling mellan Ålabodarna och Sundvik, 7 kajaker slöt upp varav en K2:a. Vädret var verkligen på topp med strålande sol och svag vind. Väl över vid Ven pausade vi vid Hakens fyr. Vi paddlade sedan norrut på ostsidan av Ven. det låg gott om båtar (de flesta danska) runt ön. När vi passerade hamnen i Kyrkbacken var det i stort sett kö för att komma in och ur hamnen och det var ganska mycket folk på stranden norr om hamnen. Vi paddlade dock förbi och hittade ett lugnare ställe några hundra meter söder om hamnen. Fika, lunch, bad, glassinköp och lite rollar följde i det fina vädret. Vi paddlade vidare söderut och rundade sydspetsen, strax innan Bäckviken vek vi av mot fastlandet igen. På tillbakavägen hade vi medsjö och då och då lyckades vi få till en surf i vågorna. En kanontur!

2002-06-02 Jag, Pia och Olle tog en kvällstur runt Hallands Väderö. Vi la i kajakerna vid 17-tiden i Torekov och paddlade ut och rundade ön. Vi såg inte lika många sälar som när vi paddlade här senast för 4 veckor sedan, men ett 30-tal sälar såg vi i alla fall. Vi stannade för fika och bad vid en fin strand. Det var riktigt varmt och skönt i vattnet! Efter pausen paddlade vi tillbaka och var inne i Torekov igen strax för klockan 22. En mycket fin tur i det underbara kvällsljuset.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera