Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fjällbacka 2002

Fjällbacka skärgård , 12-15/9

Helsingborgskanotisternas övernattningspaddling i september var lagd i Fjällbacka skärgård. Jag, Pia & Kristina åkte tillsammans upp. På vägen stannade vi till på OrustKajak och köpte en NortShore Mistral som vi varit sugna på sedan provpaddlingen under Stockenträffen.

När vi anlände Fjällbacka strax innan 16 var Olle redan där och vi räknade med att resten från Helsingborg skulle komma först vid 18-tiden. Vi sjösatte och paddlade ut till Stor-svinningen, Olle och jag paddlade sen in och mötte de andra. Alla var ute på Stor-svinningen strax efter kl.19.

Tältuppslagning och matbestyr tog vid och vi hade en trevlig kväll i mörkret och konstaterade att det fanns hästar på ön; vi såg några som traskade omkring uppe på kullarna.
Under natten kom hästarna fram till tälten och nafsade i tältlinor och tältdukar så det var både en och annan som vaknade till.
Vid frukosten kom hästarna åter och började bli riktigt närgångna vid några av tälten, Kristine hade fullt sjå med att hålla dem från sitt tält. Efter att Olle skrämt iväg dem var det lugnt ett tag men sen kom de åter, denna gången var det Görans gigantiska tält som fick deras uppmärksamhet; en av dem var till och med inne i Görans tält!!!?? innan Olle på nytt skrämde iväg dem.

Kristine har fullt upp med att hindra hästarna från att kliva på tältet. Lite senare var en av dem inne i tältet till vänster på bild.

Vi gav oss av mot nordost, gick mellan Lönnholmen och Musörumpan och lunchade på Otteröns nordostspets. Därefter paddlade vi ut mot St. Måkholmen och bestämde oss för läger där.

Några övade med kajakerna i vattnet, andra paddlade en sväng ut mot Morö andra en runda runt N Dyngön medan andra slappade i lägret. Vädret var underbart och det var varmt i vattnet och svag vind. Tidigare på dagen hade Kristina ringt ”fröken Mussla” för att kolla om musslorna var ok, men det var de tyvärr inte, så det blev ingen musselsoppa.

När det började närma sig läggdags kom vinden som enligt prognosen skulle komma och det var ganska kyligt när vi kröp in i tälten.

Lördagen bjöd på en fin morgon men ganska mycket vind från nordost, frukosten avnjöts i lä på en klippa och det dröjde länge innan alla var ute ur sovsäckarna och klara med frukosten. Vi gav oss av söderut i vind & vågor, det var roligt att det var lite sjö & vind så det hände lite på vattnet. Vi tog lunch på Fläskön och tog sen en sväng in i ”lagunen” mellan Fläskön och Gluppö för att reka lägerplats och slänga sopor. Vi fortsatte ner innanför Näverkvarn, där fanns en skylt vid en brygga ”Kräftor till salu” en i gruppen kollade med fiskaren och han hade ett par kilo som skulle vara klara om nån timme!!

Vi paddlade ner till Trinissla och slog läger, några paddlade och hämtade kräftorna och sen en sväng ner mot Hamburgsund medan jag själv tog en sväng upp om Florön, Fläskön, Gluppö och Getryggen.

Det rotades friskt bland matförråden för att hitta något som passade till nykokta havskräftor; det resulterade bland annat i stekt bröd, potatis, aioli med mera. det blev en riktig höjdarmåltid!!

Kristine | Delar av gänget på St Måkholmen
Kristine | Delar av gänget på St Måkholmen

När det blivit riktigt mörkt var vi några som paddlade lite i Marelden, mycket häftigt.

Natten till söndagen var kylig och morgonen likaså men vinden hade lagt sig. Vi paddlade utanför Getryggen, Bogen, Kyrkkogårdsön och lunchade på N Dyngön innan vi paddlade in mot bilarna för att avlsuta turen.
Det var en höjdartur och förmodligen årets sista övernattningstur med sommarkänsla!

Pia i NorthShore Mistral
Pia i NorthShore Mistral

Olle glider fram nära klipporna | Lars-Åke och jag kollar kartan.
Olle glider fram nära klipporna | Lars-Åke och jag kollar kartan.

 

Gott om plats på Trinissla
Gott om plats på Trinissla. Vårt läger på Trinissla
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera