Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aug – Sept 2002

2002-09-01 Skummeslövstrand. Vi hade tänkt oss att paddla en sväng runt Hallands väderö, men dmi.dk tippade på ganska rejäla vindar och vågor så vi hoppade över det. Istället samlades jag, Pia, Magnus H och Olle på Skummeslövstrand. Där gick det STORA vågor och var perfekt för att leka och öva.

Vi hade mycket roligt i vågorna och det var mycket lärorikt, det surfades fram- och baklänges och sidledes. Det vurpades till höger och vänster. Och vi konstaterade att det är svårt att rolla i brytande sjö, men ett par av rollarna fungerade i alla fall. Det är bara att öva vidare. Skummeslövsstrand är perfekt när det blåser väst eller nordväst; inget danmark som är i vägen, man kan parkera på stranden osv….

Det blev en rolig och mycket lärorik dag som vi säkerligen gör om igen.

2002-08-04 Kullen runt: Söndagen den 4 augusti var det dags för Helsingborgskanotisternas paddling runt Kullaberg, från Mölle till Arild. På lördagen regnade det hela dagen, men på söndagen var det kanonväder, strålande sol, varmt och knappt någon vind. Vi samlades på klubben klockan 9 och lastade kajakerna.

Visjösatte vid en liten badstrand ett par hundra meter söder om hamnen i Mölle. 15 deltagare var med i 14 kajaker. Innan sjösättning fick vi se hur man sätter ihop en Klepper 2-mans faltkajak, mycket spännande! Några fixade så att en bil hamnade i Arild

Ute vid spetsen var det gott om dykare, men vi hittade en ledig liten vik på norrsidan där vi landade och lunchade, badade, rollade osv… När vi fortsatte vår färd mot Arild var det vissa som verkade ha bråttom för de höll ut från berget och paddlade bara rakt fram! Konstigt, det är ju så mycket roligare att snirkla runt i de små vikarna och mellan stenarna! Lite mer vågor hade inte skadat då hade det varit ännu roligare. Strax innan Arild lyckades i alla fall någon få stopp på förtruppen och det blev fika och bad igen.

Magnus på väg genom Porten | Thomas, Christian och Kristine

Framme i Arild körde en del för att hämta bilarna i Mölle medan andra ägnade sig åt glassätning. Paula och Gertrud satte sig i kajakerna igen efter en kort bensträckare och paddlade tillbaka till Mölle igen.


Gertrud & Paula gör sig klara i Arild för att paddla tillbaka till Mölle, vi andra åkte hemåt.

Med på turen var: Erik Sjöstedt, Peter Berg, Christian Cronberg, Paula Nilsson, Lars Hesslow, Thomas Göransson, Kristine Tånnander, Lars Benthorn, Per Hedlund, Magnus Henriksson, Anders Enkel, Peter Bekric, Peter Stille, Gertrud Egnell och Ronny Nilsson

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera