Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April – Maj 2002

2002-05-24–26
Denna helgen var det dags för årets första övernattningstur med Helsingborgskanotisterna, turen gick i den östra delen av Blekinges fina skärgård. Tyvärr var uppslutningen från klubben riktigt urusel, men det drabbade bara de som var hemma 😉
Jag och Pia körde till Gisslevik på fredagskvällen, vi packade och la i kajakerna vid 19.30-tiden i kraftigt regn och paddlade sen den korta sträckan ut till Öppenskär där vi slog upp vår kåta.

På lördagsmorgonen vaknade vi vid 06.30 av ett SMS-meddelande från Christian Cronberg, han meddelade då att han precis kört från Helsingborg. Nu var vädret på topp med strålande solsken och svag vind. Jag paddlade in och mötte Christian vid Gisslevik varefter vi gav oss tillbaka till Öppenskär för frukost. Vi paddlade sen runt bland öarna Långskär, Ungskär (där såg vi en Tordmule!!), Inlängan osv. för att slutligen slå läger på Torhamnaskär i kanonväder. Sena eftermiddagen och kvällen ägnades åt fiske (inget napp), rollövningar (funkade fint), god mat och dryck samt allmäna försök att lösa världsliga problem (de flesta kajakrelaterade).
På söndagen var det varmt och och soligt på morgonen men under förmiddagen mulnade det på, men det var fortfarande mycket varmt. Vi paddlade runt Maltkvarn och snirklade lite vid Järkö och Arnö för att sedan ge oss av mot Gisslevik (vi skulle hinna hem på morsdagsmiddag oxå). Strax efter vi lämnat Gisslevik för återfärden mot västra skåne började regnet falla.
En mycket trevlig tur!


Pia & Christian med Inlängan i bakgrunden.

Dags för bensträckare på Ungskär | På Maltkvarn fanns det långhåriga kor.

Vår lägerplats på Torhamnaskär

Fint stilleben (whiskyprovarglas med Highland Park på kajak) | Erik dricker Highland Park för att ”orka med” att sätta upp tältet. En SingleMalt Whisky är sällan fel, nu har vi dessutom med oss riktiga glas ut som gör njutningen ännu större.

2002-05-09–10 Jag (Erik) och Christian Cronberg stack iväg på vår första övernattningstur för året. Det blev en runda i Blekinge skärgård, med start och stopp vid Nytäppet (56°10.052N, 14°58.724E). Vi tog en sväng inom Tjärö på torsdagen för att sedan slå läger på Bockö, På fredagen blev det en sväng runt Tärnö. Vädret var kanonfint med sol & värme. Det blåste dock ganska mycket från Ost/Nordost. En kanonfin tur i underbart sommarväder!

2002-05-05 Månadstur med Helsingborgskanotisterna runt Hallands Väderö. 12 Helsingborgare slöt upp och 7 från Malmö Kanotklubb. Mycket trevlig tur trots att vädret inte var riktigt på topp.

På väg in till stranden för första fikapausen.


Lunch & fika innan överfarten till Torekov.

2002-04-14 Månadstur med Helsingborgskanotisterna från Arild och ut med Kullaberg. 7 Helsingborgare slöt upp och 5 från Malmö Kanotklubb. Mycket trevligt!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera