Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

1:a advent på Örö 2002

Örö 2002

2002-11-30–2002-12-01 Örö – Misterhults skärgård.
Pia och jag satte oss i bilen tidigt på lördagsmorgonen och styrde mot Klintemåla, i bakhuvudet hade vi ”Kulingvarning med vindar från ost, snöblandat regn” som väderprognosen löd för helgen. Kanske inte det bästa utgångsläget för en helg på Örö, men å andra sidan så borde det inte bli särskilt trångt i skärgården 😉 På vägen upp kröp temperaturen nedåt och snön började falla i trakten av Växjö.
Vi anlände Klintemåla vid 9.30-tiden och där hittade vi Christian och Lars-Åke i sina tält i byns utkant, de hade kört upp kvällen innan.

När tälten befriats från snö och kajakerna packats ringde vi ut till Örö för att meddela att vi var på väg och att vi skulle höra av oss på vägen. Vi var lite brydda för den sista biten ut till Örö, vi befarade att det skulle vara lite väl vågigt och blåsigt där och skulle det visa sig för ”spännande” för oss så skulle vi få båttransport den sista biten.


Älö fiskeläge

Vi paddlade ut mot Älö och sen vidare mot St Bergö och sen ut mot Svinskär. Skärgården var vit och snön piskade oss i ansiktet, men det var härligt! Helt lugnt och tyst mellan öarna. Mellan Svinskär och Örö ligger Öröfjärden och det var där vi trodde det skulle vara lite besvärligt, men det såg inte så farligt ut när vi kom dit så det slogs en signal till Örö där vi meddelade att vi klarar oss själva.


Vedeldad bastu med ”badhål” i golvet!! Fräckt! | Snöig Pia efter landstigning på Örö.

Överfarten gick fint och vi anlände Örö utan problem och blev ”lotsade” till rätt strand för att gå iland. Väl iland möttes vi av värdparet Owe och Elisabeth Wiström som driver Örö gästgiveri. På en av bryggorna precis där vi gått iland var den vedeldade bastun uppeldad så vi kröp in där och värmde oss; först i värmen och sen öppnade vi luckan i bastuns golv och steg ner i havet!! Suveränt! Efter bastun bar det av upp till glögg i ett av husen. Förutom vi fyra från Ängelholm/Helsingborg var där 8 gäster till; två från Oskarhamn och så ”gummibåtsfolket” från Skåne/Stockholm. Efter glöggen bjöds det på fisksoppa till lunch.


Elisabeth Wiström | Anna tar Ålapannkaka | Fredrik pratar med Owe Wiström

Efter lunchen slappade vi och kollade in våra rum med underbar utsikt över by och hav och det slank nog ner lite kaffe och även lite ädlare drycker innan det var dags för middag. Till middag bjöds det på lite olika varianter på ål till förrätt (bl.a. Ålapannkaka!! mycket gott). Huvudrätten bestod av utsökt lamm och till efterrätt en frukt och bärkompott.
Efter kaffe och kaka och mer ädla drycker somnade vi sött i sköna sängar.


När vi vaknade yrde snön fortfarande utanför fönstren. Frukost intogs och diverse värdsliga problem (bland annat vad som skulle skrivas i gästboken!!) löstes Vid lunchtid satte vi oss åter i kajakerna och tog oss tillbaka till Klintemåla i stort sett samma väg som vi kom ut.

Svinklabben i Misterhult, adventspaddling 2002
Svinklabben i Misterhult, adventspaddling 2002, Lars-Åke och Pia passerar St. Svinklubben på väg in mot Klintemåla

Ett besök hos Wiströms på Örö rekommenderas verkligen! Mycket trevligt och mycket god mat! Dessutom var det kul att få se skärgården i vinterskrud vilket gav stark mersmak!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentarer är stängda.