Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vattenriket

Kristianstad-Sölvesborg, 12-13 maj

Helsingborgskanotisterna anordnade en tur från Kristianstad till Valjeviken väster om Sölvesborg. Vi (7 stycken) startade mitt inne i Kristianstad och paddlade en bit i Helge Å och sedan genom Hammarsjön för att sedan fortsätta i Helge Å. Helge Å delar sig innan den når havet och man kan välja att paddla ut i Hanöbukten strax nedanför Yngsjö eller, som vi gjorde, paddla så att man kommer ut genom Åhus hamn. Efter Åhus bar det av norrut ett par kilometer innan vi slog läger. Lägerplatsen var kanonfin, men det visade sig morgonen efter att där fick man inte campa, var visst nåt militärt skyddsområde eller så 😉 på väg upp mot Sölvesborg finns det lite småöar att besöka utanför Tosteberga

Väl framme vid bilarna, som vi parkerat vid Peters föräldrars sommarstuga bjöds det kaffe, saft och ett digert kakfat, en strålande avslutning på turen.
Denna tur bjöd både på å-, sjö-, havs- och till viss del även skärgårdspaddling. Att vädret var på sitt bästa humör och vindarna likaså gjorde att detta blev en kanontur. Kropparna var slutkörda och kräftröda.
Total sträcka blev cirka 55 km.

Fika på Landöns camping. Från vänster: Henrik, Göran, Peter, Christian, Pia, Olle & Erik
Fika på Landöns camping. Från vänster: Henrik, Göran, Peter, Christian, Pia, Olle & Erik

Pia, Olle och Christian på väg mot Sölvesborg
Pia, Olle och Christian på väg mot Sölvesborg

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera