Vattenriket

Kristianstad-Sölvesborg, 12-13 maj

Helsingborgskanotisterna anordnade en tur från Kristianstad till Valjeviken väster om Sölvesborg. Vi (7 stycken) startade mitt inne i Kristianstad och paddlade en bit i Helge Å och sedan genom Hammarsjön för att sedan fortsätta i Helge Å. Helge Å delar sig innan den når havet och man kan välja att paddla ut i Hanöbukten strax nedanför Yngsjö eller, som vi gjorde, paddla så att man kommer ut genom Åhus hamn. Efter Åhus bar det av norrut ett par kilometer innan vi slog läger. Lägerplatsen var kanonfin, men det visade sig morgonen efter att där fick man inte campa 😉 på väg upp mot Sölvesborg finns det lite småöar att besöka.

Väl framme vid bilarna, som vi parkerat vid Peters föräldrars sommarstuga bjöds det kaffe, saft och ett digert kakfat, en strålande avslutning på turen.
Denna tur bjöd både på å-, sjö-, havs- och till viss del även skärgårdspaddling. Att vädret var på sitt bästa humör och vindarna likaså gjorde att detta blev en kanontur. Kropparna var slutkörda och kräftröda.
Total sträcka blev cirka 55 km.


Göran och Henrik på väg ut i Hammarsjön.


Pia, Christian, Peter, Henrik & Olle i Helge Å strax nedanför Hammarsjön.


Här lunchar vi vid Helge Å, ungefär 1,5 kilometer nedanför Hammarsjön.


På väg ner mot Åhus var ån riktigt smal och “snirklig” på vissa ställen.


Christian till vänster och Jag (Erik) till höger tog en kort morgontur på spegelblankt hav innan frukost.


Olle påbörjar frukost med sin egenbyggda Thule bredvid tältet till vänster och till höger packas kajakerna ur kvällen innan.


Fika på Landöns camping. Från vänster: Henrik, Göran, Peter, Christian, Pia, Olle & Erik


Pia, Olle och Christian på väg mot Sölvesborg.