Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Immeln 2001, 12-14 oktober

Platt & spegelblankt. Underbart höstväder. Magnus på väg västerut
Platt & spegelblankt. Underbart höstväder. Magnus på väg västerut

En helg i oktober var sjön Immeln i nordöstra Skåne inplanerad. Det var Helsingborgskanotisternas sista månadspaddling med övernattning för år 2001. Uppslutningen var inte gigantisk, snarare ganska dålig, men vi blev i alla fall 4 stycken (Magnus, Pia, Erik & Jörgen) som stack iväg. Vädret visade sig från sin bästa sida och det var i stort sett vindstilla. Det blev några av årets absolut bästa paddeldagar. Det var i stort sett inga andra människor i varken båtar, kanadensare eller kajaker och fägerna i naturen var väldigt fina.

Magnus var först på plats vid Breanäs vid Immelns nordvästra kant. Jag & Pia kom lite senare och då hade Magnus redan konstaterat att det fanns en kanonfin lägerplats med vindskydd cirka 300 meter bort från parkering och sjösättning. Vi lastade kajakerna och paddlade över en liten vik där lägerplatsen var belägen. Tälten åkte upp och sen bänkade vi oss i vindskyddet. Jörgen anlände efter nån timme och då var det kolmörkt, men med hjälp av en knagglig mobiltelefonförbindelse och ljusblinkningar lyckades vi lotsa honom till parkeringsplatsen och bryggan. Jag paddlade över viken och mötte honom så att han skulle hitta över i mörkret.

På lördagen paddlade vi söderut i strålande solsken och vindstilla, det var nästan 20 grader varmt på dan. När vi närmade oss sydspetsen på sjön pausade vi på Skarviks udde och vände sedan norrut. Lunchen intog vi på norra delen av Tjärön för att sedan fortsätta norrut. Nattläger var planerat till Lissudden där det finns en mycket fin lägerplats med vindskydd, kvällssol, eldstad, liten brygga och toalett. Och som förmodat var lägerplatsen ledig. Jörgen, som är fisketokig, stack ut på en fiskerunda medan vi andra slappade och badade. Det var riktigt skönt i vattnet (alla håller nog inte med om det), 14 grader. Framåt kvällningen blev det en fin eld och god mat med tillhörande drycker.

På söndagen tog vi det lugnt och paddlade i dimma på förmiddagen norrut, tog en sväng inom Brotorpet och följde Immelns norra strand västerut och sedan gick vi söderut i strålande solsken och Immeln låg som en spegel. Lunchen tog vi på en ö strax innan vi var tillbaka vid Breanäs.

Pia

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera