Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2008

Vi anlände till Stocken efter att ha plockat upp Peter med kajak, i GBG. Vid framkomst hade redan Johan och Aase hittat fina platser så vi slog upp tältet hos dom. Nån timme med lite tjöt passerade innan vi lyckades komma i kajakerna.Lunch innan rusning ;-)

I sällskap med ovan nämda, var oxå Håkan, Carin, Lars och James. Det bestämdes att vi skulle ta oss ut till Härmanö Huvud för att kolla om det fanns några vågor kvar från föregående dag då det blåste ganska mycket. Väl ute var det tillräckligt med vågor för att en del skulle gå runt, och jag själv blev lite feg. Höll mig en bit ut och försökte surfa istället. Men blev nyfiken när de andra drog sig vidare mot andra grynnor. Så lite busat fick jag allt, medan Erik, Håkan och Peter stod uppe på toppen och försökte få nått på bild. Förstår inte varför jag blivit så feg?! Kanske skulle ha en plastkajak för sånt här?

På väg ut till Härmanö

Erik i skum utanför Härmanö HuvudErik hittar en del skum. Foto: Håkan Jernehov – www.arthbilder.se

Erik i mer skum
Foto: Håkan Jernehov – www.arthbilder.se
Lars och James

Lars & James

Johan Linder nedanför Hermanö huvud

Pia nosar skum nedanför Hermanö huvud

Vi fick i alla fall en superskön kväll ute, med perfekt ljus och lagom med skum. Kvällen avslutades på Tofta Gård, med Svante Lysén och ett bildspel från hans tid i Alaska och på Svalbard. Den mannen är min idol!

Vaknade lördag morgon kl 6. En strålande sol och några få plusgrader. Då fick Erik den glimrande idén att vi skulle ta en mogonpaddling. Och vilken bra idé! Tyst, lugnt, vindstilla… och alldeles, alldeles underbart! Perfekt start på dagen. Synd att det är så sällan som vi verkligen gör de här tidiga paddelturerna.
Lördagmorgon kl 6
Det var nån som var uppe tidigare än ossBilden är tagen kl 6

Stocken, tidig lördagmorgon

En fin morgon

Många tält
Tillbaka till campingen vid 8-tiden och lite god frukost i magen. Planen för dagen var Måseskär. Vi började som en jättestor grupp som redan efter 100m bestod endast av mig, Erik och Peter. Efter ett litet tag hade Reine kommit ifatt och vi beslöt att vänta in gruppen vid Härmanö Huvud, där vi tog en fika. Vår jättegrupp lyste med sin frånvaro men istället fick vi sällskap av Jesper som anslöt till träffen efter paddling upp från Malmö. Strongt gjort!

utsikt mot Måseskär

Fika på Härmanö Huvud

Utanför Vallerö

Vi gick utsida Valö, Torö och Vedholmen ner och runt Måseskär, där en liten del av den ursprungliga gruppen redan var på plats. En kille på klippan meddelade att han och några till hade sett val precis innanför Måseskär. Självklart blev vi lite uppspelta och skojade om att man borde ju, såklart, se val från kajaken.
Efter lunchen, där vi fick sällskap av några helsingborgare som hittat nykokta havskräftor, drog vi oss tillbaka mot Orust igen.
Måseskär

Helsingborgare
Marie på väg mot Måseskär

Även denna gång på utsidan, eftersom det var här det fanns lite skum att leka i.
Plötsligt hör vi en hög fnysning och ser en ryggfena framför oss, som försvinner under ytan. Alldeles till oss skriker både jag och Peter ”Såg ni, såg ni?!?!?!” Då dyker den upp och försvinner igen, fast denna gången visar den stjärtfenan, och dyker. Johan, som sett val förr, konstaterar lugnt; – Den kommer snart igen, vi väntar här. Som sagt så gjort. Bara några minuter senare kommer den upp igen. Precis sidan om Johan och simmar mot och under min kajak. Jag blev sketrädd och paddlar snabbt fram till Peter och Jesper för att kanske vara säkrare i grupp. Och då kommer han/hon upp igen och dyker med stjärtfenan väl synlig så att Erik hinner fånga både rygg och stjärt på bild. Detta är bara så häftigt, och hela jag darrar så jag knappt kan hålla i paddeln! Med en sista fnysning bakom oss sa valen adjö och simmade bort… Jag kom aldrig på idén att ta upp kameran 😀

Ryggfena
Knölval!

Stjärtfena
Det var 5 uppspelta kajakister som landade inne på campingen, och varenda person som ville lyssna berättade vi det för, haha, de måste tyckt att vi var tokiga.
Vi hade anmält oss till middagen uppe på Tofta Gård. Jättegott och superb service. Vid 21-tiden visade Freya Hoffmeister bilder och berättade om sin tur runt Nya Zeelands sydö. Den kvinnan är allt lite tokig 😉 Men ett intressant föredrag var det allt, och nog har hon väl blivit lite mer ödmjuk? Hennes nästa projekt, runt Australien på under ett år, tror jag stödjer mitt första uttalande. Kvällen blev kort, och vi somnade sött i våra goa sovsäckar.

Stor bild
Eriks bild på Johan hängde tidigare på Universeum. Nu hängde den på hedersplats på Logen

Freyas tur runt NZ
Föredrag av tyska Freya

Söndag klockan 9: Utsikten från Härmanö Huvud och västerut är suverän. Och frukost här ute är inte alls dumt. Mycket bra idé. Frukosten blev till fika och mynnade senare ut i lunch. Allt på samma klippavsats. En del folk var det allt som paddlade förbi under förmiddagen. Sällskap fick vi så småningom av Johan och Lars. Sen var denna träff till ända. Endast resan hem återstod.

Frukost med utsikt

Peter

Bibbi

Var det nytt besöksrekord i år? Vi är inte säkra, men visst kändes det som om det var mer än de andra åren. Bara på middagen var det 180 personer och vi vet att det var många kvar på campingen.
Besök långväga ifrån, och träffen verkar få mer och mer internationell status. Finnar, norrmän, danskar, tyskar, engelsmän, amerikaner, kanadensare och säkert ännu fler nationaliteter, himla kul.

Rolltävlingen, Foto: Thomas Åhlberg

Rolltävlingen. Foto: Thomas Åhlberg, Orust Kajak

Freya höll uppvisning på fredagkvällen och kurser under helgen, vilket oxå Nigel Foster och Kristin Nelson hade. Grönlandsrolltävlingen var, vad jag har hört av andra, av otroligt hög klass. Vinnaren, en norrman vid namn Pål Gustad, hade 310 poäng tätt följd av Jakub Cvach från Göteborg, på 297. Imponerande. Lite kurser med NIL-instruktörer fanns oxå för de som ville lära sig mer.
Det var verkligen superkul att återigen träffa alla glada paddlare och människor, gamla vänner och nya. Hoppas vi ses snart igen!

folk

Fler som skrivit om träffen: Ulf, Peter, Björn, Niklas, Ewa, och Leif
Hoppas på att även Carin&Lars, Tobias, Göran, Johan&Sara och Kenneth skriver nått…

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera