Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tisdag 8/7

Skomakarskär – Nynäshamn
25 km – mulet och varmt – 4-6 m/s

Jag vaknade hyfsat tidigt, kl 6 och slog på radion. 2 timmar senare lyckades även Erik vakna till liv. Det regnade fortfarande, men inte alls som igår. Efter frukosten, som intogs i tältet sittandes i sovsäcken, började vi fundera på att packa ihop oss. Men först ett bad med schampo och tvål. Det var faktiskt inte så kallt, men vi tog det säkra före det osäkra och värmde oss i sovsäcken ett tag.
Det tog en knapp halvtimme att riva läger, packa och sitta i kajaken. Rätt ok, faktiskt.
Vinden hade vänt mot lite mer nordlig och var klart mycket mindre mot igår. Så vi paddlade på söderut mot Rånö och Ängsholmen. Konstaterade halvvägs att det var ett smart beslut att inte fortsätta igår. Vågorna var lagom höga nu, och borde ha varit lite drygt det igår + vinden, hade nog inte varit så kul…

Fin lunchplats. Tarptorkning i bakgrunden.

Resten av paddelsträckan gick bra, korsade Mysingen, där det var ganska trafikerat med segelbåtar och motorbåtar, och tog lunch på Träskholmen.

Favorit i repris, men det ska helst vara \

Sista biten i Nynäshamn

Väl inne i Nynäshamn, paddlade vi på insidan av den lilla ön Trehörningen, som Nynäs kajak & Upplevelse huserar på. Här finns gigantiska gamla hus, som på 30-talet var sommarhus åt rika stockholmare, med privat järnväg från Stockholm city.
Kvällen tillbringades sen i Carin och Lars sällskap, med jättegod mat, dryck och många skratt. Perfekt slut på en skön paddelsemester!

Dagens fågel: Är inte en fågel, utan en grävling, som Erik väckte på promenad i skogen på Skomakarskär!
Lunch: Pastapåse
Middag: Mumsig kyckling, tillredd av Carin & Lars

Vidare till några dagar i dalarna

Tillbaka till måndag 7/7