Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tisdag 1/7 – Södra Viksten – Yttre Gården

Landsorts fyr verkar luta lite. Underbart väder!

Södra Viksten – Yttre Gården
42km,  sol – 4-5 m/s

Vaknade första rundan för att nöden kallade. Solen var på väg upp men jag var för trött för att ens kolla klockan. Andra rundan var det Erik som gick upp, klockan var runt 6-tiden och egentligen borde vi kanske gått upp, men det är ju så gott att ligga o dra sig lite… Strax efter 8 var vi i all fall uppe, åt frukost och planerade dagen.

Första stoppet skulle bli ön Öja, med den ganska kända fyren Landsort. Verkligen jättefint ställe! Pittoreska små hus, trånga gränder och fin fyr. Men inte lika snyggt lotshus… Det fräcka med det stället är att man kan bo där, på vandrarhem eller B&B. Vi tog en fika på caféet och kollade på en del skulpturer som var utställda på ön.

Konst på Landsort

Erik lägger ut bild på Flickr

Hamnen på östra sidan


Landsort

Efter att ha rundat södra udden, styrde vi kajakerna mot Torö Stenstrand, känd för surfspot nr 1 på ostkusten. Lunchen intogs på den jättefina ön Kolguskär, väster om Torö Stenstrand.

Vi paddlade sen längs med västsidan av och förbi Torö, norrut. Rundade norra udden av Svärdsö och in i en vik som enligt hörsägen skulle finnas en vägtrumma som gick att paddla igenom. Den finns där men var inte lätt att se.

Vägtrumman

Vidare in i svartfjärden, söderut mot Dragsfjärden och Nynäsviken via en grävd kanal som var hur fin som helst och ganska tajt 🙂

Natten tillbringades på en av många fina sandstränder på Yttre Gården.


Kvällsljus på Yttre Gården

Dagen fågel: Tordmule
Lunch: Pastapåse
Middag: Bullens pilsnerkorv med potatismos och senap

Vidare till onsdag 2/7 – Yttre Gården till Tärnskär

Tillbaka till måndag 30/6

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera