Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Örö – 1:a advent 2008

Finfint ställe på Snuggö

Superfin tältplats på Snuggö

Det blev avfart ett drygt dygn senare än beräknat på grund av förkylningar, anlände inte Klintemåla förrän 14-tiden på fredagen. Tog en kort runda vid Älö och Vippholmarna innan vi landade på Snuggös sydspets. Strax därefter kom Kenneth och Christian farande. Platsen på Snuggö var riktigt bra, den får vi prova när det är lite varmare också.

Blev en kväll i lä inne bland enbuskarna med god mat, dryck och massa tjöt. Lagom till det började dra i ögonlocken började Kenneth grädda pannkakor och bjöd på konjaksflamberade sådana. Mumsmums.


Kenneth eldar goda pannkakor

En natt med flera plusgrader så jag behövde inte slita på dragkedjan i sovsäcken. Blåste lite mer framåt natten och morgonen men fortfarande bra lä inne bland enbuskarna för frukost. Jag tog en kort promenad på ön innan vi drog vidare. Sen hade vi faktiskt riktigt bra medvind och surfvågor en bit längs med Vinö, en bra start på dagen.

Paddlade in och mötte de andra; Leif, Marja-Liisa, Charlotte och Carin från Malmö hade bott i stuga i närheten, Lars-Åke från Hbg hade tältat på parkeringen och Mats och Gunnel från Hbg hade skippat sovmorgonen och kört direkt på morgonkvisten.

Erik

Paus på vägen ut

Drog oss ut genom Älö sund och den ”vanliga” vägen förbi Idtullen och sen blev det väster om Svinskär. Ungefär vid Idtullen blev det lite motvind och nån hade det lite slitigt och jag tänkte hjälpa till och bogsera, men mitt bogser såg ut som värsta kråkboet så det fick gå lite långsammare istället 😉 Jag lånade sen Pias för sista biten till Örö där vi hade lite motvind och vågor, perfekt med extra motstånd innan maten!!

Därefter dröjde det bara en kort stund sen var vi inte hungriga på ett bra tag; glögg och pepparkakor, sen den efterlängtade fisksoppan med ostkaka som efterrätt.

Vi lyckades i alla fall samla ihop våra proppmätta kroppar för en promenad runt ön. Min tanke var att vi skulle hinna med Lillön oxå, men det var så himla blött att komma över så det fick bli ett varv till fast i motsatt riktning tillbaka.

Lite slöande, fotograferande och småpyssel innan det var bastudags. Högt vatten gjorde att vattennivån var precis under golvet i bastun. Skönt med bastu och dopp, men ingen vågade hoppa från hopptornet.
Granen hann komma upp precis innan vi kom
Advent på Örö


Det var ganska kallt i vattnet… Badtermometern visade 4°C

Röken går för fullt, dock inte med vår mat utan även Götelaborgarna skulle få smaka på flatrökt ål
Full fart på röken – flatrökning av ålar som ska till Göteborg.

Mat igen… Till förrätt hade vi som vanligt beställt bland annat flatrökt ål; så himla gott men det fanns även lite aborrpaté m.m på tallriken.

Till huvudrätt kronhjortsstek och kronhjortsbiffar och såklart även detta supergott. Hjortsteken var nog bland det möraste de flesta av oss ätit. För den som inte var mätt bestod efterföljande rätt av ostar med kex och frukt. Otroligt nog lyckades vi trycka i oss det mesta även av denna bricka.


Förrätt: Aborrpaté, strömmingsrundlar och världens godaste ålamackor

Vaknade en halvtimme innan den utlysta frukosten och tog en promenad i försvinnande solsken. Frukostbuffén har nått som passar alla och det verkade inte som om någon var direkt hungrig efteråt.

Fint väder på morgonkvisten

Som alltid när vi är hos Owe och Elisabeth ska det skrivas och ritas i gästboken och hjälpa till lite inför vinterförvaring av båtar. Verkligen roligt att vi kan hjälpa till. Innan avfärd försåg vi oss med några rökta ålar, för att sen packa klart och tacka för oss för denna gång.

Det hade mojnat ordentligt mot gårdagens blåst och vi hade en skön paddling tillbaka till bilarna. Lite snirklande i gyttret vid Strupö hann vi med, innan folk blev hungriga och vi tog sikte på Vippholmen för lunch. Sista biten in mot Klintemåla var kort och vi tog det lugnt men ändå tillräckligt fort för att händerna skulle hålla sig varma.


Söndagsarbete, alltid lika kul att hjälpa till.


Rolig liten pryl Owe har skaffat. Rejält stark var den.

Lämnar Örö


Fika på Vippholmen

Mot Klintemåla

En kanontur, trots att det bara blev en tältnatt. Kenneth har lagt ut bilder annars var det mest hemligpaddlare med, som helst behåller sina upplevelser för sig själva! 😉 😉 Synd, för det är ju kul att läsa om andras upplevelser, läsa vad de bloggar om och kunna följa dem via RSS

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar