Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mellandagspaddling 2008

Packning av kajaker i skenet från bilstrålkastarna

Kajakpackning vid Slättanäs småbåtshamn i bilstrålkastarnas sken.

Efter massa julmat ville vi ha lite frisk luft. Och lite paddling med ett par tältnätter vill man ju alltid åt! På Juldagseftermiddagen körde vi mot Blekinge och Listerby. På vägen ringde Erik W och undrade om han kunde hänga på, oväntat men superkul.

Det blir ju mörkt tidigt så vi packade i skenet av bilens ljus. I hamnen låg det is men lite vid sidan om var det öppet och vi paddlade ut i finfint väder med lite stjärnor synliga här och där.

Efter att ha rundat Slädö landade vi på sydsidan för läger. Upp med tältet (Hilleberg Allak) och lite vedsamling så hade vi en fin liten brasa.

Mys utanför tältet på Slädö

Mat och mys utanför tältet

Mysigt med brasa och stjärnklart

Vi satt ute och spanade på stjärnorna och käkade. Lite svalt med väldigt fint. Höll oss nog vakna ända fram till klockan nio 😀

Morgonvy med Ljungskär mellan stenarna

Finfint frukostväder på Slädö

Fin frukostmorgon. Pia i sin nya WM Hooded Flash Jacket. Jag satt avundsjuk bredvid i min UT (UltraTunga) KM Liv… Jag får nog också uppgradera min dunjacka… Så här pass orättvist ska det väl inte behöva vara… 😉

Vaknade till superfin klar morgon. Fantastiskt fint ljus och lagom frostigt runtomkring oss. Blev frukost i solen på en udde, Gött!

Fina morgonmoln på Slädö

Morgon på Slädö

Frostig morgon

Pia i sin nya Dex vid Torkö

Pia innanför Torkö. Den nya gröngröna blev kanonbra i färgerna tycker vi!

Bron ut till Torkö

Paddlade sen in mot Slättanäs för att möta Erik, men innanför Torkö låg det is. Troligtvis hade vi kunnat stånga oss in till Slättnäs men det hade varit väl kämpigt. Ringde Erik och det låg is en bra bit ut från hamnen. Vi lotsade Erik och oss själva, till badplatsen i Kuggeboda istället. Erik lyckades få ner nästan allt i sin nästan helnya Epic 18x. Vi hamnade på Arpö för fika/lunch och fick snabbt sällskap av en säl. Erik hade vid avfärd frågat om det fanns mycket havsörn och säl och jag sa ”näe”. Efter en halvtimme hade vi sett ett par örnar och en säl 😉

Erik Wildenstam i Epix 18x

Plattvatten och solsken

Fika på Arpö

Fika på Arpös sydsida. Finfint lägerställe som vi måste prova nån gång.

Försökte sen gå innanför Kvalmsö men där satte isen stopp igen. Landade på Slädö strax innan det blev mörkt och så blev det en brasa och kvällsmys igen. Blev en sval kväll men inte så stjärnklar.

Lägereld på Slädö

Vaknade till en rätt så grå, men inte så kall morgon. Paddlade söder om Almö och bort mot Tromtö där vi stämt fikaträff med Björn och Magnus. Blev en trevlig prat- och tjötstund innan vi paddlade i stort samma väg (var inte lönt att försöka gå norr om Almö på grund av isen) tillbaka till bilarna för vidare färd hemåt igen.

Fika på Tromtö

Fika vid bord känns kanske lite väl slappt 😀

Erik & Erik

Erik & Erik

Skönt att få komma ut och lufta oss igen. Och jättetrevligt att Erik W hängde på. Alltid kul att träffa lite nya bekantskaper att plaska runt med.

Lämna ett svar