Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Allhelgona i Gbg södra 2008 – Mareld & våfflor

Efter ett besök på Aptit Te & Kaffeshop i Mölndal för påfyllning av teförrådet (Kustnära från Telagret är en favorit) så anlände vi GKF och paddlade utåt i strålande solsken och svag nordlig vind på fredagens eftermiddag.

Gick norr om Rivö och Galterö och landade för natten på Tanneskär som är en stenig ö, men mysig med fin vy utåt. Solen gick ned så fort vi kom dit, blev en fin solnedgång. Mat, skumpa, lite bokläsning och stjärnspan och sen somnade vi. Nackdelen med att bo så nära Göteborg är att det inte blir riktigt mörkt, känns som om taklampan är tänd hela natten…

Erik
Finfint på Tanneskär

En fin klar morgon med ett par minusgrader som blev förmiddag med bokläsning och kaffe i tältöppningen men vid lunchtid lyckades vi ta oss vidare. Ännu en kanondag och vi paddlade söderut, iland vid Hultet på Valö och lastade av lite prylar och käkade lunch och slappade lite, innan vi paddlade mot Tistlarna. Mycket säl vid inre Tistlarna och ett allt snedare ljus. Vi landade på Tistlarna strax innan solen bröt horisonten, tog lite solnedgångsbilder och en promenad bort till fyren innan vi paddlade tillbaka igen.

Tistlarna

Trodde vi skulle kunna sikta på Valö fyr, men den syns knappt alls från det hållet, men vi hittade rätt ändå. Kolmörkt när vi kom fram till Valö och riktigt riktigt mycket mareld sista biten; häftigt!

Tistlarna

Pia gick och hämtade vatten och jag satte fyr i spisen. Vi fick besök från andra sidan ön; Mona, Per, Micke och Anna hade precis kommit ut och kollade om det fanns fler på ön. Blev lite tjöt med skumpainslag i Hultet innan de drog sig tillbaka österut. Vi käkade i Hultet innan vi gick över för lite tjöt i fyrhuset, blev en trevlig kväll och klockan hann smita över midnatt innan vi kröp ner i säckarna igen.

Vaknade till ännu en klar morgon som var lite kallare än morgonen innan. Snabbfrukost och sen en promenad, inget liv syntes på ostsidan… Tillbaka vid Hultet tyckte jag det var lite varmt och tog ett litet dopp och sen började det bli dags för andrafrukost och våffelfrossa. Drog igång köket utomhus och tog fram det medhavda våffeljärnet. De första blev inte så bra, men sen kom frossan igång, supergott!

Valös släta klippor
speglingar
Erik badar
Våfflor utanför Hultet på Valö
Våfflor är gott! Extragott utomhus såklart!

Framåt lunch drog vi oss i kajakerna och paddlade inåt igen. När vi passerade fyrhuset hade minsann de andra kommit upp i alla fall… Vi paddlade via Fjordholmarna och in mot Näset och sen upp till GKF för vidare färd söderut igen, hann även med söndagsmiddag hos föräldrarna sjöstedt.

En superhelg! Vilken tur med vädret! Och skumpainslag brukar vi ju ha, men vi ska nog kunna vänja oss vid våffelinslag oxå 😀 Och det finns våffeljärn i fyrhuset såg vi så man behöver inte ha med eget!

Med vinden i ryggen, tillbaka mot gkf
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Allhelgona i Gbg södra 2008 – Mareld & våfflor”

Kommentera