Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Symposium 2000

Orust 18-20 augusti 2000

Årets kajaksymposiym på Orust var en mycket trevlig tillställning. Symposiet arrangeras av Orust Kajak och platsen var Stockens Camping Fredagen och lördagen bjöd på strålande solsken medan söndagen bjöd på mulet väder och en ganska kraftig blåst.
På lördagen var det nästan vindstilla och det var väl inte helt poppis bland dem som skulle köra högsjöpaddling och liknande,men för oss som skulle lära oss lite manövrar, paddelteknik och kamraträddningar var det perfekt. Regnet skötte sig oxå bra och föll både natten till lördag och söndag, men inte en droppe på dagtid. Imponerande!

Många kajaker var det på Stockens camping.
Några hemmabyggen fanns också på plats, till höger en pytteliten ribbad kajak och till vänster en dukad variant. Det var lite snålt med hemmabyggen, delvis beroende på att det var TräKanot-träff i Säffle samma helg. Kanske inte så smart att lägga det samma helg som symposiet??
Bland hemmabyggena var Karin Mentzings ”Dansar med vågor” klart snyggast. Ett mycket imponerande arbete. Karin byggde förra året en ”Isfjord” men tyckte den var lite för stor för henne. Så då ”modifierade” hon den ganska kraftigt och resultatet blev ovanstående kajak. Karin var nöjd med sitt bygge, men tyckte nog att den blev lite för låg, så det blir nog en variant till som är lite högre.
Alla lysnnar på vad instruktören har att säga | Sven, en av våra instruktörer på lördagen, pratar om grundläggande paddelteknik.

Vissa nöjde sig inte med att sitta i kajaken. Åse från Stockholm visar prov på avancerad kajak-balansering.

Räddningsövingar på lördagen. Strålande solsken, vindstilla och varmt i vattnet gjorde det extra behagligt.

Certifieringstur 21-22 augusti

Måndag till tisdag direkt eftter symposiet var det dags för en certifieringstur. Det var två instruktörer, Daniel och Mårten, som skulle visa prov på sina färdigheter för att kunna bli cerifierade kajak-instruktörer. Med på turen fanns även två examinatörer och en observatör. Sen var vi 12 deltagare som skulle fungera som övningsobjekt.
Att vara övningsobjekt låter kanske lite läskigt, men instruktörerna var väldigt duktiga och snälla så vi slapp att bli utsatta för några läskigheter 😉
Turen utgick från Stockens camping. Vi paddlade norrut med vinden i ryggen. Vid pauserna undervisade instruktörerna i bland annat navigering, divserse paddelteknik m.m. Under färden hjälpte de oss att förbättra vår paddelteknik m.m. Examinatörerna och observatören höll ett vakande öga. Vi lunchade strax norr om Ellös och var även i land på Bassholmen, men tyvärr så var museet med Allmogebåtar stängt. Utanför Bassholmen övade vi bl.a. kontring, kantning och svep.
Vi paddlade upp till Gullmarsfjorden och slog läger på Småholmarna. Kvällen bjöd på strålande väder och lite information om olika paddlar, bogserutrustning m.m. Fanns även möjlighet att sticka ut och öva lite räddningar osv. men alla var för trötta och mätta efter maten så det blev inget av det.

På tisdagen bar det av tillbaka igen, även denna gången i medvind!!?? De verkar vara bra kompisar med vädret.
Vi paddlade i stort sett samma väg tillbaka, vädret var stundtals lite molnigt, men det var varmt och skönt. Lunch stoppade vi i oss på en liten ö strax öster om Jonsborg. Lunchen bjöd även på rolluppvisning av Mårten i lånad Garkast samt undervisning i stretching, vad som behövs i reparationsutrustning m.m. Sen bar det av ner till Stocken igen efter att ha paddlat förbi Gullholmen som skall vara Sveriges mest tätbebyggda område.

Det var en mycket trevlig tur som man lärde sig mycket på, med trevliga instruktörer, examinatörer, observatör och deltagare. Efter denna certifieringstur kan ytterligare två svenskar kalla sig cerifierade instruktörer, totalt finns det nu fem certifierade instruktörer i Sverige, men fler skall det bli. Instruktörscertifieringens hemsida finns på www.instruktorslicens.se
Erik | Matplats på Småholmarna | Eva från Växjö i VKV Lisa

 

Från Vänster: Tommy - observatör, Håkan - examinatör, Stefan - examinatör, Mårten - instruktör och Daniel - instruktör.
Tommy – observatör, Håkan Jerenhov – examinatör, Stefan Jönsson – examinatör, Mårten Sundblad – instruktör och Daniel – instruktör.

 

Dansar med vågor - snyggt bygge av Karin Mentzing
Dansar med vågor – snyggt bygge av Karin Mentzing
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentarer är stängda.