Text i bilder är jättefult och helt onödigt

Bild med copyrighttext. Ingen ser bilder, bara texten
Bild med copyrighttext. Ingen ser bilder, bara texten

Jag gillar att spana på bilder. Inom blandade områden, kanske mest inom friluftsliv, kajak, natur och sånt men även inom de flesta andra områden. Bra bilder, helst oarrangerade, är alltid skoj.

En del lägger in text i sina bilder. Kan vara så brutalt som ovan men även mindre varianter och/eller ibland med logotype med mera. Tanken är nog att försöka framhäva sitt namn eller varumärke och/eller för att försvåra kopiering.

Jag tycker det förstör bilderna. Man ser knappt bilderna, hur de än ser ut, lätt att man fastnar på texten istället.

Jättesynd!

Och visst lär det bli färre som “snor” bilden. Så det är ju bra om det var man ville uppnå, men tyvärr lär betydligt färre titta på den, bry sig om den och betydligt färre dela den tror jag.

Så dela med er av era bilder men skippa texten. Låt bilderna tala för sig själv. Uppmana istället andra att dela bilderna vidare och de gör de såklart med glädje om den/de är bra och om det inte finns text/logga som stör.

Man vill se hela bilden utan störande texter eller logotyper såklart
Man vill se hela bilden utan störande texter eller logotyper såklart

Och alla bilder och texter är copyrightskyddade utan att man lägger text i eller vid bilden eller skriver ©, copyright eller andra dumheter så sluta genast upp med det!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Text i bilder är jättefult och helt onödigt”

  1. Bilder som skall skyddas behåller jag för mig själv. Bilder jag publicerar brukar jag lägga CC-BY på för att det blir enklast så. Vissa vill man ju ha spridning på, liksom.

    Svara
    • Japps, behålla bilderna för sig själv är ju klart mer effektivt än text-i-bild om man inte vill att nån ska se dem! Andra knep är ju att låta bli att ta bilder som ändå ska vara hemliga 🙂

      Svara

Kommentera