Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bärremmar & fruktremmar

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Mycket bär ger godisremmar! Nu när det är, och har varit, bärsäsong fruktsäsong är det perfekt att göra bärremmar! Bärremmar är perfekt utegodis oavsett om man paddlar, vandrar, lufsar, promenerar, skidar osv. Ja, de funkar alldeles utmärkt i soffan oxå. Ja, det sistnämnda har vi hört av en kompis alltså 😉

Plocka bär eller shoppa om du är lat(are). Vi har provat med hallon, blåbär, björnbär, jordgubbar och vinbär, oftast en sort åt gången men ibland lite blandat. De flesta bär går säkert bra och de flesta frukter likaså.

  • 1 liter bär, tex björnbär
  • 1/2 dl socker, eller så mycket man tror att man vill söta bären

Kör allt i en mixer till en slät smet. Jag vek ett bakplåtspapper så det blev raka kanter och ett bra stopp och försökte jämna ut smeten så den var ungefär lika tjock överallt. Torka i varmluftsugn eller tork ca 6-10 timmar. Kontrollera efter 6 timmar hur pass torr den är. Ska bli som en seg torr matta.

Haha, det lät inte alls gott 😉 Men det är det, jag lovar 😀

Bärremmar kallas även fruktläder, mer hur läderlikt det blir beror nog på både sorts frukt/när och hur hårt/länge de torkas.

Lämna ett svar