Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Barocook – varm mat utan låga

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Barocook termosmugg på skogsutflykt i de djupa skogarna
Barocook termosmugg på skogsutflykt i de djupa skogarna

Barocook är ett relativt nytt märke, i alla fall för sveriges del. Barocook är ett system för att värma mat utan att behöva ha låga/eld. Man har flera behållare i olika storlekar som värms med en värmpepåse. Påsen aktiveras genom att man häller vatten på den. Innehållet i värmepåsen är nån blandning av mineraler och sand. Varmt blir det i alla fall och efter 6-10 minuter har man varm mat eller dryck. Efter 60 minuter ska det fortfarande vara uppemot 60 grader varmt i boxarna.

Har lånat ett par Barocookprylar för att se om det kan vara nåt.Kan kanske tyckas onödigt eftersom de flesta ändå har ett eller flera friluftskök 🙂 Och det får man såklart tycka men samtidigt är det en hel del som inte gillar eld/lågor och sånt pyssel och som en nödlösning kan det också vara intressant.

I första hand kanske Barocook vänder sig till de som är ute i lite sämre väderförhållanden. Är det riktigt ruskväder med regn och blåst eller om man är på hög höjd kan det vara väl pyssligt att få igång ett kök och då kan en matlåda eller termosmugg som värmer sig själv vara en vettig lösning. En liten skvätt vatten ska man klara av att hälla upp trots busväder. Har själv bara provat med sötvatten men tycker det borde fungera fint med saltvatten också.

De jag kikat på är dels en termosmugg och dels en matlåda. Båda fungerar enligt samma princip. En plastbehållare där man lägger värmepåsen i botten (stor för matlådan och liten för muggen), lite vatten fylls på (mätstreck finns på skyddsfodralet för värmepåsen), ovanpå det placeras matlådan i metall. Tycker det fungerar fint, både att värma mat och te & kaffevatten. Kanske inget man lagar mat i utan mer värmer. När jag testat har det varit på korta dagsutflykter där en termos/mattermos hade fungerat lika bra men det känns och jag tror det hade fungerat bra under mer riktiga väderförhållanden med. Får se om det blir en sån här lösning permanent i prylsamlingen 🙂

Mer info hos www.barocook.nu och gott om filmer här www.youtube.com/user/osori31/videos

Barocook matlåda med de olika delarna
Barocook matlåda med de olika delarna

Baroccok
Baroccok
Snart lunch och kaffe på en brygga
Snart lunch och kaffe på en brygga

Lämna ett svar