Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Banff Mountain Film Festival 2011

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

 

Banff på Nöjesteatern i Malmö
Banff på Nöjesteatern i Malmö

Igår var vi en sväng nere i Malmö på Banff Mountain Film Festival 2011. Banff-festivalen är ett urval av filmer från den stora äventyrsfilmfestivalen/tävlingen i kanada.

I skandinavien är det Pathfiner Travels som arrangerar Banff. Mycket trevlig brukar det vara och så även i år. Kändes som om urvalet av filmer var extra bra i år.Det var dessutom en paddlingsfilm med vilket inte är så vanligt. Brutal forspaddling med Steve Fischer är ju inte riktigt sånt som vi sysslar med men väldigt kul att se. Bästa filmen var nog A life ascending men även en film om utforskandet/krypandet/klättrandet i grottor var imponerande och kortfilmen om en promenad genom Kina. The Swiss Machine handlade om  snabbklättraren/snabbbestigaren Ueli Steck och The Last Paradise om hur en del äventyrssporter utvecklades för länge länge sen på Nya Zeeland.  Och så var det en kort film om den nya vinterflugan cross country snowboarding!

Dessutom lite kul att träffa lite nya och gamla bekantskaper. I år var det första gången de höll till i Malmö, tidigare år har det varit i Lund. Rekommenderas till nästa år. Körs i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.

Mer hos Pathinder och ännu mer hos www.banffcentre.ca/mountainfestival.

Lite friskluft i paus
Lite friskluft (nåja, för att vara i stan alltså…) i pausen

Lämna ett svar