Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Badstreak

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Inom löpning, jogging, skogslufs, trailrunning, skogslöpning är Runstreak ett relativt ”känt” begrepp. Det handlar alltså om att springa varje dag. Få till en rad av dagar (streak) med löpning helt enkelt. Originaltanken är 1 mile (1,6km) per dag. I den svenska gruppen förespråkar de istället 20 minuter. Oavsett är alltså tanken att springa varje dag, så långt man vill och så många dagar i rad som man vill/eftersträvar.

En god tanke såklart, de flesta mår bra av att röra på sig och att få in spring/jogg/lufs varje dag är såklart inte fel.

För egen del har jag gjort försök med runstreak men brukar tappa lusten (mer än orken) efter två veckor så jag tror min maximala runstreak är 16 dagar 🙂 Kollar man i fb-grupper har en del hållt på åravis och det är verkligen imponerande.

Badstreak däremot verkar mera okänt men oj så mycket roligare såklart 🙂 Reglerna är enkla, bada utomhus varje dag. Naturliga bad räknas. Inga pooler, spabad, tunnor eller annat trams 😉

Vill man kan man såklart lägga till egna regler att det ska simmas x meter, x kilometer, att det inte får vara för varmt i vattnet, att man ska eller inte ska ha kläder, att man måste hoppa i, gå på händer i osv 🙂

Bada mera!

Badstreak på Facebook

Lämna ett svar