Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Australien runt och symposium i Finland.

freya.jpg

Freya Hoffmeister som precis paddlat runt Nya Zealands sydö skriver nu i sin blog att hon ska ta sig runt en lite större ö; Australien! Som inte bara är en ö utan en kontinent oxå! Galet, men kul.

Är väl bara Paul Caffyn som gjort det tidigare? Han skrev boken The dreamtime voyage. Paul Caffyn gjorde sin tur på sjuttiotalet nån gång och var ute ett år ungefär. Det var en amerikan och en australienare (Eric Stiller och Tony Brown) som gjorde ett försök i en Kleppertvåa i slutet på nittiotalet, men de bröt. Eric Stiller skrev då boken Keep Australia on your left.

Ska bli spännande att följa Freyas färd. Hon skriver att hon ska starta i år. Skall startas en ny blog för detta. Undrar om det blir i en Epic-kajak denna turen?

Det kom även lite mer info idag om det Finländska symposiet på Hangö som jag lagt in i kalendern tidigare. Verkar kunna bli en trevlig tillställning. Lite synd att det ligger så pass nära Stockenträffen. Symposiet äger rum den 22-24 augusti på Finlands sydligaste spets, Tulludden på Hangö.

Och på tal om att runda öar och sånt så har Babs bara en liten bit (på min skärm bara nån centimeter 😉 ) kvar på sin tripp runt Nya Zealands sydö. Bara en kort bit exponerad västkust kvar sen borde det väl vara lite lugnare den sista biten: barbrolindman.blogspot.com

Och strax (ja, kanske inte direkt i viken efter) efter Babs ligger Justine och Barry som oxå paddlar runt samma örackare. De startade dock lite senare och på annat ställe så de har lite längre kvar.

För egen del blir det inget paddlat…

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

0 svar på ”Australien runt och symposium i Finland.”

  1. Vad jag kunde läsa mig till på Freyas site så skulle hon paddla Epic 18x. Annars verkar hon fallit för surfski. Verkligen en dam som verkar behärska det mesta inom paddling!

    Svara

Kommentera