Augusti 2022

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Augusti drog förbi som tusan den med. Blev en del paddlat hemomkring, iochmed onsdagspaddlingar med Ässs på Skälderviken. Hade tankar på Stockenträffen men var inte pack eller körsugna 🙂 Skapligt med pyssel hemmavid, bad varje dag, lite cykleri, lite odlingsgrejs osv. Go månad. Passerade även 900 baddagar i rad under augusti så det var en ny skamgräns som passerades. Dessutom många nätter under bar himmel enligt nedan.

Nu är det bara ett fåtal sommardagar kvar av de 100, passa på att utnyttja! 🙂

Augustinätterna

De flesta av augustis nätter har tillbringats under klädställningen. Sisådär tio meter från innesoffan. Ett myggnät för att hålla ute några flygfän även om det varit rätt myggfritt här i år. Så himla gött. Många fina stjärnnätter, go fullmåne, meteorregn och vanliga stjärnfall. Somnat till kattugglans ljud många nätter och vaknat till pjoddarnas ljud många gånger. I morse fem plusgrader så det börjar rätta till sig. Legat på våra vanliga rätt tjocka liggunderlag, ett drapålakan runt det och så vanliga täcken och kuddar inifrån sängen. Lite kondens ovanpå på mornarna men det torkar snabbt inne. Gött med i princip noll ljudföroreningar och ljusföroreningar när innebelysning och ljusslingan släcks. Enkelt, mysigt & frisk luft.

I augusti körde vi 148 fossilmil med den finfärgade bilen och i Knäckebröhult slösade vi 397 kWh vindkraftsel. Kan nog bli lite spännande framåt vintern för de som slösar mycket energi och haft shopping som hobby,

Lämna ett svar