Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Åsvær – Kvitvær

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fin morgon bland Åsværs alla öar
Fin morgon bland Åsværs alla öar

23/7: Jodå, vi kom till Kvitvær. Men det var en seg paddling idag. Gårdagens paddling tog hårt på kroppen och det tog hur lång tid som helst att komma hit. Till nästa år kanske vi ska träna lite 😉 Eller näe förresten…

Rätt gott om tång, och rätt snyggt
Rätt gott om tång, och rätt snyggt
Åsværs fyr
Åsværs fyr – verkar vara ett riktigt fräckt ställe. Fyrplats som ligger skapligt avskilt.
vy mot fastlandet
vy mot fastlandet

Vi paddlade förbi Åsvær fyr. Häftigt ställe, och ganska utsatt. Fortsatte sen mot Solvær och dess labyrinter av öar. Överfarten var på ca 6 km och kändes helt ok. Ingen vind, inga vågor och lite solsken mellan varven. En perfekt paddeldag helt enkelt. Lunchen tog vi inne bland skären, det blev en lååång lunch… som vanligt! 🙂 Vi lät kajakerna ligga på svaj. Vattnet var på väg ner och det kändes smidigare att låta kajakerna följa med vattnet så slapp vi bära ner dom sen 🙂 Efter pausen blev det motigt. Det började blåsa lite lätt, och ökade sen. 6-8 m/s ost-nordostlig, rakt mot oss, segt… Vi paddlade ostsidan på Buøya och mot Reløya för att sen styra mot Kvitvær.

En jättefin ö, verkar vara många stränder med möjlighet att slå läger. Vi paddlade in mot första stranden vi såg. Och där fanns 3 personer. Kändisar minsann! Johan, Lisa och Ewa var ute på en fyndrunda. Massor av fina snäckor, koraller och taggiga bollar. De pekade mot den strand de slagit läger vid, så vi gav oss dit oxå. Jättekul att träffa vännerna från GBG! Från omgivningarna ramlade sen folket in, Maggan, Anders, Anna, Micke, Henrik och Per. Några hade fiskat och andra hade mest promenerat omkring. Vi lagade mat tillsammans, snackade och sen bjöd Ewa på pannkakor med sylt. Vi hänger på resten av gänget mot Hestmona imorgon.

Micke är fiskenörd så han hade plockat upp lite fisk
Micke är fiskenörd så han hade plockat upp lite fisk
Matlagning och tjöt
Matlagning och tjöt
Kväll på Kvitvær
Kväll på Kvitvær
Vy mot Lovund
Vy mot Lovund

Distans: 28 km
Lunch: Varma koppen och mackor
Middag: Vegetarisk färs med couscous och grönsaker.
Väder: halvklart till soligt, vindstilla till 6-8 m/s

föregående dag Husvær-Åsværnästa dag Kvitvær till Hestmona

Lämna ett svar