Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Årets praliner 2023

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Det blev 7 olika smaker + blandade bräck i årets pralinask.

Nyhet för i år är Ljus choklad med smak av Rom. Min svägerska är väldigt förtjust i praliner, särskilt med spritsmak, och då hon fyllde 50 i år så tänkte jag att hon skulle få en pralin speciellt till henne. Betyget ”vilken lyckoträff!!” kändes himla kul! Vi tyckte också att den var väldigt god så den fick vara med i årets pralinbox.

  • Blåbär – blåbärsgele + blåbärsganache på ljus choklad i gjutet skal av mörk choklad + vit kula rullad i blåbärssocker
  • Saltlakritskola med ljus chokladganache i skal av gold choklad + vit kula rullad i goldchokladpulver
  • Rom – ganache på ljus choklad i mörkt skal
  • Hallon – ganache på ruby choklad i ruby skal + vit kula rullad i rödbetspulver, florsocker & maizena
  • Havtorn – ganache på vit choklad – mörkt skal
  • Mörk chokladtryffel med chilisirap – doppad i mörk choklad
  • Fikonboll – med mandelmassa & arrack – rullad i mörk choklad
  • Hasselnötshjärta i mörk choklad med salt och hasselnöt
  • Bräck – mörk choklad med salt och solrosfrön och pumpafrön, Gold choklad med samma strössel som mörk + mandel
  • Bräckhjärtan med salt – mörk choklad & Gold choklad

Förra året gick jag kurs på Nora Chokladskola, superkul! Är du det minsta intresserad kan jag verkligen rekommendera det! Två roliga dagar med andra chokladnördar och förutom kunskap får du med dig en hög med praliner hem 🙂
Där tränade vi bland annat på att temperera med tablering, smidigt och snabbt om man har mycket choklad att jobba med. I år har jag istället tränat på att temperera med en version av impmetoden, där man har kvar en bit tempererad choklad i bunken när chokladen når sin sluttemperatur och som man fiskar upp innan man gjuter skalen.

Lämna ett svar