Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arbetshelg på Valö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

olja.jpg

Eftersom Pia lovat bort sig på annat sjösatte jag själv på GKF. Paddlade ut i högsommarvärme, stannade en stund hos Escape för lite glasspåfyllning, tjöt och shopping light.

Blev en skön tur ut till Valö i svaga vindar och ganska lite båtar när man kom ut en bit, mötte två kajaker, en havskajak vars paddlare hälsade glatt och en raktframpaddlare som inte verkade ha tid att hälsa 🙁

En motorbåt kom lite väl nära en bit ut, 5-6 ungdomar i hög fart och med kurs långt framför mig vinglade hit och dit och strax innan mig skreks det på båten och den väjde undan. Fy, inte mycket man kan göra där.

soluovalo.jpg

Iland på Valö; bad, upp med tältet, promenad, lunch, bad, bad och klockan var inte mycket så jag la i kajaken och styrde mot Tistlarna. Tistlarna är ju såå fint, slarvigt att man inte är där oftare.

kajaktistlarna.jpg

fyren.jpg

Tillbaks igen, mer bad, promenad och slappande. Det dök upp två till; Lars och Kerstin, nya ansikten för mig. Sen kom Patric, han kom i lilla danskan; starkt jobbat.En bit efter Patric kom tjejligan; Karin, Maggan och Gun. Gun i enfärgad Anas Acuta, kanske ska ha en sån ändå?

Middag på klipporna, sjukt mycket knott så sista sittningen fick bli inne i fyrhuset.

vy.jpg

tilltopps.jpg

Aase, Mattias och Patric på toppen!

Upp i ottan, näe inte riktigt. Jag kröp halvvägs ur tältet vid soluppgången och låg sen där och spanade och slumrade med sovsäcken som kudde, finfint. Efter bad och frukost började myrorna ge sig till känna, så jag blandade tjära, linolja och terpentin och började olja spången. Så småningom dök arbetsledningen upp och färjefolket och vi fortsatte med blandade uppgifter. För min del blev det oljning, sen röjsåg, sen vedhuggning, lite flistugg med mera under helgen med massa bad mellan varven, rätt gött att jobba sig trött på det viset ibland.

Gemensam middag på lördagskvällen satt perfekt, mycket knott men vi lyckades hålla oss utomhus hela kvällen. Toppbestigning med solnedgångsinslag blev det oxå. Folk försvann in i tält och stugor efterhand men nån måste ju vara sist… Tog ett nattdopp innan jag kröp in i tältet igen. Först uppe och ett morgondopp sen på arbetandet igen.

lilladanskan.jpg

Patric i lilla danskan på Valös finfina sydsida

Hårt att arbeta, men ska man ändå göra det känns Valö som ett helt okej ställe.
mixer.jpg

mala.jpg

frukost.jpg

stege.jpg

Det blev en kanontrevlig helg med många trevliga människor och det blev mycket skött på Valö inom alla möjliga områden. Jag paddlade själv inåt på söndagens eftermiddag, fler och fler båtar ju närmare göteborg jag kom, men ingen som var på köra-över-kajak-humör.

Till helgen blir det Nytäppetträffen, hoppas vi ses där!?

5 svar på ”Arbetshelg på Valö”

  1. Ha-lust-att-NÄSTAN-köra-över-kajak-folket fanns senare på söndagseftermiddagen. Okey, de var inte överjävliga eller så, men klart kaxiga. Och det var ju inte jag – Lilla Danskan håller greppet om min psykologi ännu ett tag… Närå, det gick himla bra. Men småbusiga var dom allt. Tack för i helgen Erik: Ahlgrens bilar efter tandborstning, precis innan bad, med horisont i fonden – nästan nirvana! 🙂

    Svara
  2. Ahlgrens och Laphroaig!?! Nog för att jag ibland har tänkt att ni ”allt är lite galna” men detta… Det slutliga beviset: Ni är komplett jätteskruvat helgalna!

    / I

    Ps. Ardbeg och Ahlgrens oxå? Ds.

    Svara

Lämna ett svar