Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arbetshelg på Valö hösten 2014

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

På väg söderut, i höjd med Donsö ungefär
På väg söderut, i höjd med Donsö ungefär
Skönt i vattnet
Skönt i vattnet

Vi landade på GKF på fredagseftermiddagen, bilen visade på 23 plusgrader. Riktigt gott sensommarväder. Paddlade söderut tillsammans med Björn i svag medvind, medström och solen i nyllet. Riktigt go färd mot Valö.

På Valö fanns några redan på plats och hade tjuvstartat med arbetandet. Ett dopp i skönt hav och sen slöande på altanen vid Lillstugan och sista timmen inne i fyrhuset innan sängvärmen lockade. Droppade in lite fler under kvällningen.

Lördagsmorgonen bjöd på mer sommarvärme och det kom mer paddlare paddlandes och mer arbetare med färjan. Det målades, fejades, trixades och fixades både här och där. Var nog runt 35-40 på Valö som arbetade för fullt och badade lite mellan varven. En go dag och vi lyckades pressa in några bad innan det blev dags för mat, klipphäng och tjöt. Några stack ut och mareldspaddade och tog även ett dopp. Jag & Pia blev också badsugna så vid halvelvasnåret tog vi ett bad på Valös sydsida där det är mörkast, riktigt gott om mareld. Paddla i mareld är otroligt koolt och bada i det är ett par snäpp roligare. Tur vi lyckades slita oss från klipphänget en stund.

Söndagsmorgonen var liite svalare. Efter långfrukost blev det mer jobberi. Väderprognosen gissade på ökande vindar så en hel del satsade på att dra innan motvinden blev för seg. Vi tänkte stanna till måndagen men då var prognosen 14-16 nordligt… Så vi tvekade lite, samtidigt är det grymt skönt att vara kvar en stund extra. Framåt femsnåret drog de sista och vi bestämde oss för att stanna.

Blev en skön kväll med svalkande bad, go promenad och mys i Lillstugan.

Arbetshelg kan låta onödigt jobbigt men är supermysigt och väldigt trevligt sätt att träffa medpaddlare på. Miljön och sällskapet gör såklart en hel del.

FLunchfika i solen
Lunchfika i solen
Röjda buskar och elda ris
Röjda buskar och elda ris
Arbetare börjar samlas här och där för mat.
Arbetare börjar samlas här och där för mat.
Kvällsmys vid fyrhuset
Kvällsmys vid fyrhuset
Några av de sista lämnar på söndagseftermiddagen
Några av de sista lämnar på söndagseftermiddagen
Klart vatten
Klart vatten
Tisdagsmorgon med gott tidigt ljus
Tisdagsmorgon med gott tidigt ljus
Lämnar Valö
Lämnar Valö
På väg längs Valös sydsida
På väg längs Valös sydsida
Lunch på Stora Eskilsholmen
Lunch på Stora Eskilsholmen

När vi vaknade på måndagssmorgonen blåste det en del hel. Hummerpremiär så en del båtar ute men många hade nog valt att stanna i hamn på grund av vinden. Prognosen löd mer vind från norr. Mycket seg motvindspaddling till GKF lockade inte. Pia bokade av några tider-att-passa på tisdagen och så fick vi en hel dag till på Valö 🙂

Lite pysslat, promenerat och mycket slöat i solen, riktigt gott i lä men lite höstligt i nordanvinden.

Tisdagsmorgonen var det helt platt hav och mera soligt. Efter långfrukost tog vi oss i kajakerna. Rundade Valö på sydsidan och sen norrut. Go medvindspaddling norrut. Stannade på Stora Eskilsholmen strax innan Saltholmen för lunch. Finfint ställe nära staden.

Sista kortisen in till GKF och sen hemåt. Stannade på Aptit Te & Kaffe och fyllde på lite godsaker. Isländsk lakrits blev snabbt en ny favorit 🙂

Solnedgång
Solnedgång
Soluppgång inifrån fyrhuset
Soluppgång inifrån fyrhuset

Lämna ett svar