Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arbetshelg på Valö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Förra helgen var det arbetshelg på Valö. Kan låta hårt med arbetshelg och det arbetas en hel del men framförallt är det mycket trevligt. Trevligt att vara på Valö, trevligt att få vara med och bevara ett så fräckt ställe och trevligt att träffa alla andra arbetare.

Mötte Peter i sin BIRK , när vi precis sjösatt på Saltholmen
Mötte Peter i sin BIRK , när vi precis sjösatt på Saltholmen
Finfin utpaddling
Finfin utpaddling
Ställningen byggs upp på fredagkvällen
Ställningen byggs upp på fredagkvällen

Vi paddlade ut från GKF på fredagens eftermiddag, riktigt gött septemberväder, tog fika på Långholmen och sen vidare. Landade på Valö vid sexsnåret och då var redan byggnadsställningen uppe, ibland är det bra med såna som är tidiga på ”jobbet”. Ett dopp nedanför fyren satt fint och vattnet svalkar fortfarande inte.

Blev en superfin kväll där vinden la sig helt och hållet och det var förvånansvärt varmt riktigt länge och det var nog lite drygt ett tiotal på plats.

Vi somnade sött i Norra Nästet. En riktigt go lördagsmorgon med frukost utanför dörren och så småningom drog arbetandet igång. Det målades, skrapades, snickrades väggar, revs, röjdes, städades, vinterfixades osv. Så småningom kvällsmat i och utanför fyrhus innan alla återigen somnade sött, nu var alla bäddar på Valö fulla.

Morgonkaffe
Morgonkaffe utanför Norra Nästet
En del jobbar, andra tittar på ;)
En del jobbar, andra tittar på 😉
Vinterskydd för fönstren på fyrhuset
Vinterskydd för fönstren på fyrhuset
Samling och kvällsmat vid fyren
Samling och kvällsmat vid fyren

På söndagen var det lite regnigare och lite blåsigare, en del drog tidigt, andra kom igång tidigt, andra senare. Vi bestämde oss för att stanna en natt till och vinkade glatt av de andra 😉 Blev en go kväll och finvädret kom smygande. Så småningom blev det söndagsläggdags och det började vina i stugknutarna.

Söndagsjobbar :)
Söndagsjobbar 🙂
Erik går "all-in" i filmningen ;)
Erik går ”all-in” i filmningen 😉

Vaknade sent och det blåste på bra, 19m/s sade observationerna på Vinga och 21/22 i byarna. Vi hade tänkt sticka tidigt men hade inget direkt att passa så vi ödrällde ett bra tag. Vid 14-snåret petade vi i kajakerna, nu hade det mojnat och vridit lite så det var rimligt lugnt i viken. Fick riktigt fin medvind ändå in till Saltholmen och GKF, skapligt stora vågor första kilometrarna. Kul.

Riktigt go helg på finfin fyrö, mestadels finväder. En lite film blev det också.

Höstgrannt på Valö
Höstgrannt på Valö
Medvind, fina vågor och solsken. Finfin måndagspaddling
Medvind, rejäla vågor och solsken. Finfin måndagspaddling

2 svar på ”Arbetshelg på Valö”

  1. Fina bilder, och bra att du dokumenterar på hur olika sätt folk ”jobbar” (säger jag som hade en sex åskådare (obs två ord) när jag målade 😉 )…

    Svara

Lämna ett svar