Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arbetshelg på Valö hösten 2012

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

 

Diverse arbetspyssel
Diverse arbetspyssel

I helgen var vi på Valö och arbetade lite då det var arbetshelg med GKF. Vi paddlade ut i lördags, var nära att vi stannade hemma för det blåste en smula och lördagens arbete var inställt. Men väl på vattnet konstaterade vi (igen) att det är alltid är skönt när man är ute och att det inte var några konstigheter att ta sig till Valö i 12m/s v/vnv, lite blåsigt mellan storöarna men klart skönt med solen mitt på näsan 🙂

Framme var Mattias & Björn på plats så vi hakade på ett par timmars jobb innan det blev kväller. Go kväll med lite tjöt i Lillstugan och sen ner i Sjöboden för lite sömn.

Soligt på väg utåt
Soligt på väg utåt

Söndagsmorgonen bjöd på helt platt hav och go sol så det blev morgondopp och lite uteslöande innan det började droppa in folk och arbetet satte igång; det målades, fejades, sattes upp ytterfönster, drogs upp bryggor med mera.

Morgonljus
Morgonljus
Morronvy efter morrondopp
Morronvy efter morrondopp
Inne i Sjöboden
Inne i Sjöboden

Framåt sen eftermiddag drog sig de andra hemåt medan vi tänkte stanna en natt till. Lite bad och promenader och så somnade vi sött igen.

Måndagen var lite blåsigare från syd, vi höll oss kvar på ön till eftermiddagen och paddlade sen i skön medvind inåt. Go färd. Vinden mojnade efterhand som vi närmade oss GKF.

Ödräll, fina klippor på Valös västsida också
Ödräll, fina klippor på Valös västsida också
Sjöboden utifrån
Sjöboden utifrån
Finväder på väg tillbaka
Finväder på väg tillbaka
Men det kom även en rejäl skur
Men det kom även en rejäl skur

Skön helg. Och alltid trevligt på Valö och skoj att vara med och bevara det i skick. Arbetshelg kan låta hårt men det brukar vara supertrevligt och arbetsplikter är ett klart vettigt sätt tycker jag, då kan man jobba av det om man vill eller betala en slant för att sitta kvar i soffan.

Nymålad Lillstuga
Nymålad Lillstuga

6 svar på ”Arbetshelg på Valö hösten 2012”

 1. Imponerande vilka bra bilder ni tar sittande i kajakerna vid kraftig sjögång!!!Själv skulle jag då ha fullt upp och, inte kunna hantera en kamera. Finns det några knep?

  Svara
  • Tack Arne! Att ta bilder från kajaken i små eller stora vågor handlar nog mycket om att känna sig rimligt trygg i kajaken under de förhållanden som råder. Så stabil kajak är nog en bra start och så övning på det eller tokbra balans och/eller massa övning 😉
   Det är smidigt en kamera som man lätt får upp ur fickan, som är lätt och snabb ätt att få igång och hantera utan krångel med en hand och sen är det bara att rikta på känn och trycka. Jag släpper som regel paddeln med höger hand och trixar och fotograferar med den och sen håller jag paddeln med vänster och kan ta hjälpliga stödtag. Och så behöver man inte vara så noggrann; bara rikta ungefär och trycka, beskära, räta upp och fixa till kan man greja med vid datorn i soffan sen.

   Svara
 2. En sak jag tänkt på när ni tar bilder ifrån kajaken är ofta utan vatten på linsen? min kamra som är i västen har till 99fall vatten eller imma på linsen på min panasonic.skulle vilja ha ett linsskydd

  Svara
  • Jo, ibland blir det imma och stänk men ofta(st) fungerar det rätt så bra med kameran i en flytvästficka, men det beror ju både på hur stor, luftig och rymlig (imma) fickan är och såklart hur mycket bus man är ute i. Jag skulle gärna ha ett inbyggt objektivskydd men är inte så sugen på de kameror som har det. Men får man droppar eller imma kan det hjälpa att doppa kameran, ibland funkar det att slicka av frontlinsen 😉 och en liten trasa vid kameran kan också fungera.
   Jag kör med Panasonic och tycker den är bra, medan Pias Pentax W90 är lite halvtråkig.

   Svara

Lämna ett svar