Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Apple iPad – jag vill ha en NU

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Igår klockan 19.00 satt vi Apple-nördar och spanade på alla live-uppdateringar från Apples Event. Länge länge hade ryktena gått om en Tabletdator från Apple.
Och så blev det. iPad heter den. iPad får väl klassas som ett mellanting mellan en iPhone och en vanlig bärbar dator. iPad kan köra alla iPhones applikationer men specialanpassade program kommer såklart göra sig bättre på den större skärmen som har en upplösning på 1024×768 pixlar.

Skärmen är på 9,7 tums, totalmåtten är 242,8×189,713,4mm och vikt mellan 680 och 730 gram.

Enklaste modellen har bara wifi men det finns även en variant med 3G, minnesstorlekar mellan 16 och 64GB. Batteritiden uppges till tio timmar och det räcker ju ett tag.

Jag tror den kommer bli en succé, men vi får se, alla är såklart inte lika övertygade. För egen del kommer den inte ersätta min bärbara dator, men för surfning, e-bokläsning tror jag på det. Hoppas även det kommer fungera att göra enklare bildbehandling och att det kommer kännas bra att skriva text på skärmen i så fall kan den fungera som en bra ha-med-sig-överalltdator och som kanske duger för lite härarbete. Och så får vi hoppas att det kommer mycket böcker/tidningar inom alla områden och språk så slipper man de fysiska dammsamlarna i hyllan. Förutom musik, e-böcker, film satsar man en hel del på spelandet i iPad vilket är ganska nytt för Apple. En specialversion av iWork kommer även finnas för kalkyler, design och ordbehandling.

E-boksläsandet ser snyggt och enkelt ut
E-boksläsandet ser snyggt och enkelt ut

Nu verkar den inte ha multitasking (möjlighet att köra fler program samtidigt) och heller ingen Flash vi får se om det går att klara sig utan…

Verkar som om vi får hålla oss till sommaren innan den finns tillgänglig i sverige. Kanske får beställa en från usa i mars så länge 😉 eller två får det nog bli verkar det som… Priserna känns rimliga med start på $499 och med $829 för den med både 3G, Wifi och 64GB lagring. De svenska priserna blir väl en faktor tio ungefär. Det som kan sticka iväg i pris är väl abbonemangen för 3G, men det lär vi se framöver.

Andra om iPad:

DN – Jobs har presenterat Apples nya läsplatta

MAcWorld – iPad är här

Gizmodo – 8 Things that sucks about the iPad

JoinSimon – iPad – en gigantisk iPhone med stora möjligheter

SvD – Apple presenterade iPad

Sydsvenskan – iPad överträffade förväntningarna

Aftonbladet – Superplattan kan komma till Sverige redan i sommar

Ny Teknik – Apples nya pekdator heter iPad

Gizmodo – Why the ipad will crush netbooks and ebook readers

VA – Nej, Apple kommer inte rädda medieindustrin. Det får vi klara själva.

SvD – Bokbranschen tror på Apple iPad

Snygg kalender
Snygg kalender
Youtube såklart
Youtube såklart

Lämna ett svar