Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Western Mountaineering Apache

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

(null)

Apache MF är en dunsovsäck från Western Mountaineering. För mig är det min vintersovsäck. Nu kan vintersovsäck låta lite konstigt iochmed att jag oftast tältar i södra sverige där det knappt förekommer riktigt vinter och knappt minusgrader 😉

Men, vi kan väl säga höst och vårsäck då! Apache har en komfortemperatur på 10 minsugrader. Tio minus är ändå skapligt kallt och kan nog kallas vinter. Jag har använt den enstaka gånger nedåt tio minus men oftare kring nollan och ett par minus. Kryper man ner och knäpper den funkar den fint nedåt minustian för mig, använder jag den som täcke funkar den fint ner till ett par minus.

Precis som andra prylar från Western Mountaineering är det fluffigt och mysigt. Finaste dunkvalisorten, tunna men hållbara tyger och finfint sytt. Apache har lite rejälare yttertyg jämfört med t.ex. Ultralite vilket gör den tåligare mot slitage men även mot väta. För min del som sällan är ute så länge åt gången under höst, vår, vinter och oftast sover i tält är det rejälare tyget lite overkill.

Har haft den i tiotalet år och använt den en del, men mycket är väl att ta i. Jag gillar den (oxå) mycket! Skulle jag shoppa idag tror jag nog det blivit en Ultralite istället och sen en varmare säck om det skulle bli tal om vinter-på-riktigt-turer.

Western Mountaineering Apache

Lämna ett svar