Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Äntligen en utenatt – årets första 2009

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Soluppgång

Blev utenattpremiär för 2009 i natt. Skönt! Cyklade upp till en fin udde vid Västersjön igårkväll, och en kort promenad senare låg sovsäcken på plats. Skippade tältet, men tog med Goretexkondomen för säkerhets skull. Supermysigt att ligga i sovsäcken och spana på stjärnorna och sippa på en SM. Vaknade nån gång på nattkröken och då hade det börjat blåsa och var lite svalt så jag kröp ner i kondomen och då blev det varmt och skönt igen. Var länge sen jag sov under bar himmel så jag hade nästan glömt bort hur fint det är.

Vaknade till en finfin morgon, efter lite kaffe och frukost tog jag en kort promenad på och vid sjön och cyklade sen hem. Hade det varit slätare is hade det varit gött med med en skridskorunda.

Enkelt boende

Enkelt boende

Utsikt från sovsäcken
VC=Vanlig cykel. Ingen jävla bergscykel eller mountainbike ;-)
VC=Vanlig cykel. Ingen jävla bergscykel eller mountainbike 😉

10 svar på ”Äntligen en utenatt – årets första 2009”

 1. Ser härligt ut! Det är bäst att passa på att sova under bar himmel nu när det fortfarande är kallt. För snart ”vaknar” myggorna och knotten…

  Svara
 2. Börja bli lite lat nu när man är gift? Innan livslångt löfte så kunde det ju vara värt att hålla sig lite mer aktiv kanske?? 😉

  Svara
 3. Jag är ändå väldigt imponerad av ditt och Pias aktiva friluftsliv, trots ”sen” tältpremiär i år!

  Jag går just nu i tälttankar och våndas. Eftersom ni använder era tält mycket under årets alla dagar känns ni som rätt personer att rådfråga. Är ni nöjda med ert senaste tält inköp Hilleberg Allak? nu efter 1 års användning. Såg att ni haft ett Marmount aelos tidigare, är det bättre eller sämre än ert nuvarande. De har allaifall snygga färger! 😉 För mig och mannen lär det nog bara bli 3 säsongstältning som gäller.

  Ha det gott!

  Svara
 4. Bättre eller sämre beror ju på, finns nog inget riktigt självklart svar på den frågan. Men jag skall försöka skriva ihop en liten jämförelse mellan Allak och Aelos inom inte alltför avlägsen framtid.
  De väger ju ungefär lika, rymmer ungefär samma, men rymd, ventilation och pris skiljer en hel del.
  Återkommer…

  Svara

Lämna ett svar